Δείτε τα 16 ύποπτα παιχνίδια

Έστω και ετεροχρονισμένα οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ άσκησαν πειθαρχική δίωξη κατά του καταζητούμενου (και ποινικά διωκόμενου) Μάκη Ψωμιάδη για τη συμμετοχή του στην υπόθεση «στημένα παιχνίδια», όπως και στην ΠΑΕ Καβάλα ως έχουσα την αντικειμενική ευθύνη για τη συμπεριφορά του.

Η πειθαρχική δίωξη στηρίχτηκε στην κατάθεση του προέδρου της Καβάλας Σταύρου Ψωμιάδη, ότι ο ίδιος τυπικά προεδρεύει στην ΠΑΕ της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο πατέρας του Μ. Ψωμιάδης που επισήμως δεν έχει εταιρική σχέση με την ΠΑΕ. Ο Μ. Ψωμιάδης είναι ο μοναδικός από τα 15 φυσικά πρόσωπα για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τα στημένα που μέχρι στιγμής παραμένει ασύλληπτος.

Η Καβάλα όπως και ο πρώην προπονητής της Γιάννης Παπακώστας έχει κληθεί επίσης σε απολογία με την κατηγορία της δωροδοκίας και συμμετοχής σε στοιχηματικά παιχνίδια και κινδυνεύει με υποβιβασμό. Η υπόθεση αυτή μαζί με την αντίστοιχη του Ολυμπιακού Βόλου και του προφυλακισμένου Αχιλλέα Μπέου, έχει οριστεί να εκδικαστεί από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας την Τετάρτη 20/7.

Στο μεταξύ από τη δεύτερη δικογραφία που εστάλη από την Ασφάλεια Πειραιά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκύπτει ότι στα 8 από τα 16 ύποπτα παιχνίδια εμπλέκεται η Ηλιούπολη, ο ιδιοκτήτης της οποίας Γιώργος Τσακογιάννης έχει προφυλακισθεί. Σε δύο ματς εμπλέκεται η Παναχαϊκή η οποία την Πέμπτη (14/7) ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον εμπλεκόμενο προπονητή της Ηλία Φυντάνη.

Τα 16 ύποπτα παιχνίδια είναι:

1. Ιωνικός – Πανθρακικός 0-2
2. Καλλιθέα – Ηλιούπολη 1-1
3. Ηλιούπολη – Ιωνικός 0-2
4. Διαγόρας Ρόδου – Ηλιούπολη 1-2
5. Αετός Σκύδρας – Δόξα Κρανούλας 1-0
6. Τρίκαλα – Ηλιούπολη 4-0
7. Κόρινθος – Παναχαϊκή 0-1
8. Διαγόρας Ρόδου – Πιερικός 3-0
9. Αγροτικός Αστέρας – Τρίκαλα 0-0
10. Ηλιούπολη – Λεβαδειακός 2-4
11. Ιωνικός – ΠΑΣ Γιάννινα 0-0
12. Θρασύβουλος – Ηλιούπολη 1-1
13. Εθνικός Αστέρας – Ηλιούπολη 1-2
14. Ηλιούπολη – ΟΦΗ 1-2
15. Ολυμπιακός Χερσονήσου – Παναχαϊκή 1-2
16. Παναιτωλικός – Ιωνικός 4-0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.