Δύσκολες οι άδειες αυτό το καλοκαίρι για τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου

Ενώ πέρυσι ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου ενθάρρυνε τους υπουργούς του να πάρουν άδειες χωρίς τύψεις, εφέτος τα πράγματα, με το Μεσοπρόθεσμο και το Μνημόνιο 2, έχουν αλλάξει. Όχι μόνο δεν έγινε από το Μαξίμου καμία κουβέντα για διακοπές, αλλά μετά το πέρας της κυβερνητικής σύσκεψης στου Μαξίμου (την Πέμπτη το απόγευμα) ο κ. Παπανδρέου παρακάλεσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Ηλία Μόσιαλο να βρίσκεται στο γραφείο του όλο το καλοκαίρι.
Άλλωστε στη σύσκεψη αυτή, στην οποία μετείχαν σχεδόν το σύνολο των μελών της κυβερνητικής επιτροπής, έγινε σχεδιασμός του κυβερνητικού έργου για όλο το καλοκαίρι, δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες έργου στους υπουργούς, με κύρια έμφαση στην επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, ώστε να υπάρξουν συγκεκριμένα αποτέλεσμα που θα μπορεί να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.
Άδειες εφέτος μάλλον θα πρέπει να θεωρούνται δύσκολες για τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, τα οποία θα περιορισθούν σε εξορμήσεις Σαββατοκύριακου σε νησιά ή η σε άλλους τουριστικούς προορισμούς. Ορισμένοι μάλιστα υπουργοί σκέφθηκαν να κάνουν κάτι άλλο: έχουν προγραμματίσει επισκέψεις εργασίας σε νησιά, προς επίλυση διαφόρων θεμάτων και έτσι θα μπορούν να συνδυάσουν, έστω και λίγες ημέρες εργασία και θάλασσα.
Πέρυσι ο πρωθυπουργός έκανε ορισμένες εξορμήσεις τα Σαββατοκύριακα στα νησιά (όπου έκανε και κωπηλασία με το κίτρινο κανό του), ήταν για περίπου μία εβδομάδα στο Συμπόσιο της Σύμης που είχε γίνει στον Πόρο, μαζί με δεκάδες σοσιαλιστές και πέρασε μερικές ημέρες και στην Πάρο. Εφέτος Συμπόσιο Σύμης δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί και ο κ. Παπανδρέου, λένε οι συνεργάτες του, ίσως ξεκλέψει ορισμένα Σαββατοκύριακα για νησιά, αν και στην Πάρο οι κάτοικοι εκεί λένε ότι τον περιμένουν.
Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Π. Μπεγλίτης θα βρεθεί στις 20 Ιουλίου στην Κύπρο για να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης για τις αποφράδες ημέρες του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, ενώ έγινε γνωστό σ΄ όλους ακόμα και στις λίγες ημέρες που θα κλείσει η Βουλή για το Δεκαπενταύγουστο, οι υπουργοί να βρίσκονται στη διάθεση του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου.
Στην κυβερνητική σύσκεψη πάντως της Πέμπτης το κλίμα που επικρατούσε ανάμεσα στους υπουργούς ήταν εντατικοποίηση της εργασίας τους, μέσα στο καλοκαίρι, ώστε, όπως εισηγήθηκαν στον πρωθυπουργό, να αποκτήσει και πάλι η κυβέρνηση τις πρωτοβουλίες των πολιτικών χειρισμών.

Νίκος Χασαπόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.