Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δημήτρης Ψευτογκάς:..”Ο Καλλικράτης είναι δικό μας δημιούργημα..”

22 Ιουνίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Άμεση απάντηση από τον Διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Κώστα Τζάτζη..

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. την Τετάρτη 22 Ιουνίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Ψευτογκάς στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών.
Η Συνέντευξη είχε ως εξής: Κυρίες και κύριοι σας ευχαριστώ που αποδεχτήκατε την πρόσκλησή μου αυτή σήμερα και μέσω εσάς να έλθω σε επαφή με τις Γρεβενιώτισσες και τους Γρεβενιώτες.
Είναι αλήθεια ότι ο νέος αυτοδιοικητικός θεσμός, της αιρετής περιφέρειας, μιας πραγματικά μεγάλης θεσμικής τομής στη δομή και διοίκηση του σύγχρονου ελληνικού κράτους, της οποίας το μέγεθος ακόμα δεν μπορεί να εκτιμηθεί, ξεκίνησε με προβλήματα και με δειλά τα πρώτα βήματα.
Σιγά σιγά βρίσκει το βηματισμό τη δυναμική της και με τη βοήθεια όλων και κυρίως αυτών που σήμερα ηγούνται και έχουν και την μεγαλύτερη ευθύνη να λύσει προβλήματα και να δώσει την απαραίτητη αναπτυξιακή σφραγίδα στη Δυτική Μακεδονία σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καιρών και τις προσδοκίες των πολιτών.
Εμείς, ως γνωστόν, παρότι εκφράσαμε την πλειοψηφική βούληση των πολιτών στη Περιφερειακή μας Ενότητα, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών και συμπολιτισσών μας, δύο φορές, δεν είμαστε στο τιμόνι, γιατί ο νόμος -και είναι αυτό ένα από τα παράδοξα-πρόβλεπε αυτή να εκφράζεται στο σύνολο!
Παρότι παραβιάζεται κατ΄εμέ η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας σε τοπικό επίπεδο, το αποδεχτήκαμε, δεν προσφύγαμε πουθενά, παρότι το επισημάναμε στη διαβούλευση, γιατί τα θετικά αυτού του θεσμικού πλαισίου είναι πολύ περισσότερα και σημαντικότερα από τα αρνητικά.
Έστω και με την μειοψηφία στο τιμόνι των Γρεβενών, πιστεύουμε ότι μπορούμε για το καλό του τόπου μας, να ξεπεράσουμε τις αδυναμίες και τα μικροπροβλήματα και να επιτύχουμε τους στόχους που πάνε τα Γρεβενά πιο μπροστά, γιατί οι πολίτες του το αξίζουν!
Η εξουσία έχει και τις ευκολίες της και πολύ περισσότερες ευκαιρίες!
Πίστευα ότι ο κ. Δασταμάνης κάλεσε τα ΜΜΕ, εσάς δηλαδή, για να ενημερώσει τους πολίτες για το έργο του πρώτου εξαμήνου.
Αντίθετα με έκπληξη είδα και καθυστερημένα λόγω απουσίας μου από τα Γρεβενά, να επαληθεύεται κυριολεκτικά(!) ο τίτλος φιλικής του εφημερίδας, η οποία είναι γνωστό σε όλους ότι για άγνωστους σε μένα λόγους, δεν δημοσίευσε καμία θέση μας ούτε προεκλογικά ούτε μετεκλογικά, παρότι λαμβάνει το υλικό που λαμβάνετε όλοι.
Και εδώ οφείλω να σας ευχαριστήσω δημόσια, για την προσπάθεια που καταβάλλετε για την ενημέρωση των πολιτών, δεδομένου των δύσκολων συνθηκών, της απόστασης της έδρας της Περιφέρειας και των εξόδων που απαιτούνται για τοπικά μέσα, που ίσως υπερβαίνουν και τις δυνατότητές σας.
Θα δούμε στο μέλλον πως θα καλύψουμε περισσότερο αυτό το έλλειμμα ενημέρωσης μέσα από κοινή προσπάθεια.
Η πρόσκλησή σας, ήταν μόνο για να φανεί σκληρός, απέναντι μου, όπως γράφει μια εφημερίδα;
Δεν ξεχνάμε ότι απάντησε σε όσα είπα σε τοποθετήσεις μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στο ναό της τοπικής Δημοκρατίας, στα πλαίσια ερωτήσεώς μου, για τα προβλήματα του δρόμου Γρεβενών Καλαμπάκας και την ταχεία αποκατάστασή των και επί οχτώ προγραμματικών συμβάσεων της ΑΝΓΡΕ και ο ίδιος και ο κ. Περιφερειάρχης.
Παρόλο που είχε άφθονο χρόνο, και να ομολογήσω, έναν ανεξήγητο θυμό και μια νευρικότητα, θεώρησα ότι το θέμα έληξε στα πλαίσια ενός διαλόγου, καλόπιστου, που δεν του απέδωσε προσωπικές κατηγορίες. Άλλωστε δεν υπάρχει εκ μέρους μου, ούτε προσωπική μομφή, ούτε μια ονομαστική αναφορά, στα πλαίσια της κοσμιότητας, του πολιτικού πολιτισμού και της αμοιβαιότητας.
Και αυτά είναι γραμμένα…
Εάν ο ίδιος θεωρεί αμαρτία ή παράπτωμα να ανήκει σε κάποιο κόμμα είναι δικό του πρόβλημα.
Εάν ο ίδιος δεν θέλει να ομολογήσει αν ανήκει κάπου ή όχι δεν με αφορά.
Θα μιλήσω για μένα. Είμαι περήφανος που επί 37 χρόνια δίνω τη μάχη από πολλές θέσεις και μετερίζια, για να γίνουν πράξεις τα οράματα του σοσιαλισμού, για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική απελευθέρωση.
Είναι μια μάχη γενεών και χαίρομαι γιατί συμμετείχα ως συνεχιστής ένδοξων αγωνιστών και ωραίων αγώνων.
Καταφέραμε πολλά με το ΠΑΣΟΚ και προσπαθούμε για περισσότερα και γι αυτά που έχει ανάγκη ο τόπος.
Αισθάνομαι τυχερός και συνάμα την μεγάλη τιμή και ευθύνη που το κόμμα μου με τίμησε με δύο βουλευτικές υποψηφιότητες, στα πέτρινα χρόνια και αυτό έχει την μεγαλύτερη αξία για μένα.
Δεν εξαργύρωσα ποτέ τους αγώνες μου με οποιαδήποτε θέση ή αμοιβή.
Προτίμησα να αγωνίζομαι από άλλες θέσης ευθύνης, όπως στην τελευταία αναμέτρηση ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης της παράταξης «Αρχή..ζουμε Μαζί».
Αυτά για το ήθος, για τι μας απεύθυναν και την κατηγορία, για αήθη επίθεση.
Όσο για το ακομμάτιστο του κ. Δασταμάνη, οι τελευταίες του παραινέσεις ή κακεντρεχείς υποδείξεις, να απευθυνθώ στην κυβέρνηση και στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια για την αποκατάσταση των ζημιών του δρόμου Γρεβενών Καλαμπάκας σε επίκαιρη ερώτησή μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Αυτή είναι δική του ευθύνη και αυτός πρέπει να είναι ο θεσμικός του ρόλος.
Τη λησμονημένη αυτή ευθύνη τους, αναδείξαμε με την ερώτησή μου! Και την υποχρέωση που έχουν απέναντι στο λαό για ασφαλή επικοινωνία και ασφαλείς μεταφορές προϊόντων και υπηρεσιών.
Δεν περίμενα απάντηση από τον κ. Δήμαρχο Γρεβενών, ούτε είναι αυτός ο ρόλος του, ούτε εγώ έχω κάτι με την πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση.
Ο καθείς «εφ ώ ετάχθη»!
Ο κ. Δασταμάνης εστίασε τον σχολιασμό του σε δευτερεύοντα και όχι σε καίρια ερωτήματα.
Ομίλησε περί «όνου σκιάς» και όχι για τα θέματα ουσίας που έθεσα.
Αν και ήταν δημοσιευμένη η τοποθέτησή μου, προσπάθησε να διαστρεβλώσει αυτά που είναι πεντακάθαρα και δεν επιδέχονται παρερμηνείες!
Εμφανίστηκε ότι προστατεύει μια Περιφερειακή του Σύμβουλο, από δήθεν άδικη δική μου επίθεση.
Ενώ συνεχάρην- και αυτό είναι γραμμένο και δημοσιευμένο, θα αναφερθώ παρακάτω- ενώ συνεχάρην την περιφερειακή σύμβουλο Μ. Τσακνάκη, ρώτησα γιατί άλλαξαν πολιτική θέση από αυτήν που είχαν πάρει ως παράταξη στο περιφερειακό Συμβούλιο, δηλαδή για απαγκίστρωση από μικρές, πολλές συμμετοχές σε πρώην εταιρείες των Ν. Α.
Γιατί συμμετέχουμε στο Δ.Σ μιας επιχείρησης που δεν μας θέλει;
Και εξηγώ:
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών με απόφασή της, λίγο πριν αποχωρήσει, μετέφερε την πλειοψηφία των μετοχών της,( 45% περίπου) στο Δήμο Γρεβενών, αφήνοντας το ελάχιστο εκ του νόμου απαιτούμενο ποσοστό(5%) στην Π.Ε Γρεβενών και πλείστες όσες υποχρεώσεις…
Αν μας ήθελε θα έκανε αυτή την ενέργεια;
Πως μετέφερε και γιατί περιουσιακό στοιχείο όλων των Γρεβενιωτών και της Δεσκάτης στο Δήμο Γρεβενών;
Δεν λέω ότι δεν ήταν νομότυπο.
Ποια πολιτική ηθική και ποιους σκοπούς εξυπηρετούσε;
Γιατί δεν έκανε το ίδιο και η Καστοριά ή η Κοζάνη;
Μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο είπα τα εξής:
«…Υπάρχουν πολλά που πρέπει να μας εξηγήσετε, όπως γιατί π.χ επιλέξατε μετά από αυτά, το 5% να εκπροσωπείται με αντιπρόεδρο* στο ΔΣ της ΑΝΓΡΕ.
Αντί αυτών, τώρα μας φέρνετε «κατεψυγμένες» προγραμματικές συμβάσεις, για τις οποίες έχουμε «άγρια» μεσάνυχτα!
Θέλετε να ορίσουμε εκπροσώπους στην κοινή επιτροπή παρακολούθησης.
Τι να παρακολουθήσουν;
Τι έκανε μέχρι τώρα η επιτροπή;
Υπήρχε και ποιοι μας εκπροσωπούσαν μέχρι τώρα;
Παρήχθη έργο και ποίο;
Αν όχι, γιατί δεν λύθηκαν αυτοδικαίως μετα την παρέλευση εξαμήνου, οι συμβάσεις, όπως προβλέπονταν από το ειδικό άρθρο;
Πήραν παρατάσεις, πόσες και γιατί;»
Για την κ. Μαρία Τσακνάκη είπα τα εξής:
«Οφείλω να την συγχαρώ, βέβαια, και να της ευχηθώ να πετύχει στο έργο της, αλλά όταν αποφασίζαμε εδώ στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την εκπροσώπηση, μας είπατε ότι είναι τυπικό και ότι θέλατε να απαγκιστρωθείτε από τις πολλές συμμετοχές σε εταιρείες των ΝΑ.
Εμείς επιλέξαμε να μην εκπροσωπηθούμε καθόλου, ως αντιπολίτευση.
Για σας δεν γνωρίζω τι μεσολάβησε και πήρατε μια τέτοια θέση!»
Και συνέχισα θέτοντας κάποια κοινά ερωτήματα,
«…Ήδη σε κάποια σημεία π.χ ΒΙΟΠΑ Γρεβενών, υπήρξαν δημοσιεύματα και ερωτήματα και στον τοπικό τύπο που δεν έχουν απαντηθεί ακόμη.
Έχουν εκταμιευτεί 800.000 ευρώ και δεν γνωρίζουμε, για ποιο αντικείμενο, ποιος τα εισέπραξε κλπ
Γνωρίζουμε ότι ΒΙΟΠΑ στα Γρεβενά δεν υπάρχει.
Είναι μια δασική έκταση!
Δεν γνωρίζουμε όμως για ποιο λόγο καταβλήθηκαν τόσα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, που τώρα στενάζει και δικαίως διαμαρτύρεται για το μνημόνιο, χωρίς να απολογηθεί κανένας!
Δεν έπρεπε να μας παρουσιαστούν όλα αυτά, σε μια ειδική συνεδρίαση στην έδρα της ΠΕ Γρεβενών, από την απερχόμενη υπεύθυνη διοίκηση;
Ποιος θα μας εξηγήσει τι σημαίνει τεχνική υποστήριξη, της τεχνικής υποστήριξης της προγραμματικής σύμβασης;
Ποιος θα μας δώσει διευκρινίσεις για το κόστος της, των 400.000 ευρώ;
Μίλησα επίσης και για την κατάντια 16 χρόνια μετά τον σεισμό του1995 και τους κινδύνους οριστικής κατάρρευσης ενός σημαντικού μνημείου του τόπου μας, της Μονής Ταξιαρχών.»
Εξέφρασα την αγωνία μου και τον πόθο για άμεση δράση, πριν είναι αργά…Μίλησα και για πολλά άλλα…
«ου μην αλλά»…
Όχι μόνο δεν πήραμε μια ολοκληρωμένη απάντηση, αλλά βρεθήκαμε και εν αδίκω κατηγορούμενοι.
Είπα και τα εξής:
«Κύριε περιφερειάρχη (δεν ανέφερα κάν τον κ. Δασταμάνη)
Είμαστε υποχρεωμένοι από την ακολουθούμενη πρακτική, να σταθούμε απέναντι.
Ζητήσαμε διαφάνεια και ενημέρωση για να συμμετέχουμε ενεργητικά στην πορεία ανάπτυξης του τόπου.
Είδαμε προχθές ένα ακόμα ευχαριστήριο, αυτή τη φορά από τον Δήμαρχο Γρεβενών, για την παραχώρηση γραφείων στο κτίριο της ΠΕ, για την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
Όμως όλες αυτές οι παραχωρήσεις θα πρέπει να έχουν για λόγους νομιμότητας και την σύμφωνη γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Δεν μας απαντήσατε ακόμη για την παραχώρηση του κτιρίου του πρώην Δασαρχείου.
Ποιος το παραχώρησε και σε ποιους;
Είναι ή δεν είναι στην κυριότητα της Περιφερειακής Ενότητας;
Είπατε ότι θα το ερευνούσατε και αυτό.

Γιατί είδαμε-ειρήσθω εν παρόδω- ότι και ακόμη η αυτονόητη παραχώρηση στο Ε.Ε.Ε.Κ Γρεβενών, με την δική μας ομόθυμη συμπαράταξη από ηθικό, ιερό, καθήκον, πόσο αξιοποιήθηκε από τους κόλακες των παρυφών της εξουσίας και μονίμους απόντες από αγώνες.
Σας επαίνεσαν για το αυτονόητο και όχι μόνο μας αγνόησαν-δεν μας πείραξε αυτό-αλλά λίγο ή πολύ μας κατηγόρησαν τοιουτοτρόπως, ότι δεν είμαστε ευαίσθητοι και καλοί άνθρωποι, ιδιότητες και αρετές που απέδωσαν μόνο σε εσάς!
Δεν μπορούμε να πάμε μπροστά τον τόπο με βιομηχανία ευχαριστηρίων.
Έργα ανάπτυξης περιμένει και όχι επικοινωνιακές ακροβασίες!
Τα ευχαριστήρια αποτελούν ένα τμήμα του δήθεν έργου. Εδώ είναι τα ξέρετε, τα δημοσιεύετε!
Το άλλο είναι οι δηλώσεις επι παντός επιστητού, από το κάπνισμα-την μη εφαρμογή του νόμου-, από τις συγχωνεύσεις σχολείων, από τις δηλώσεις για τις ξένες γλώσσες στα σχολεία και τα προβλήματα των καθηγητών, από τα ψηφίσματα από την ΔΕΗ, την ανεργία κλπ μέχρι τα μηνύματα για κάθε επέτειο, ειδική εορτή μέχρι τις εξετάσεις των μαθητών!
Ποια η ουσία;
Εγώ αυτό που διαπίστωσα αυτό το εξάμηνο λειτουργίας μου στο Π.Σ είναι μια συγκεκαλυμμένη ή μη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και φόρτωμα των αδυναμιών της αιρετής διοίκησης, σε αυτήν.
Μόλις προχτές και μετά από ερώτησή μας συγκροτήθηκαν δύο βασικές επιτροπές της περιφέρειας.
Και επειδή χρειάζεται και Φ.Ε.Κ πάει ο χρόνος!
Ενημερώνοντάς σας για την στάση μας όλο αυτό το διάστημα, πρέπει να σας πω ότι σταθήκαμε με σύνεση και υπευθυνότητα απέναντι στα καίρια προβλήματα του τόπου.
Όταν χρειάστηκε βάλαμε στην άκρη μικροκομματισμούς, συμφέροντα και φιλοδοξίες και αντί να κάνουμε ερώτηση, προτείναμε την λύση της εισήγησης από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για να έχουμε απόφαση και όχι και όχι απάντηση για την αλλαγή χάραξης του Ε65, που θα δώσει νέες προοπτικές ανάπτυξης για τον τόπο και κυρίως θα λύσει και το πρόβλημα απομόνωσης του νότιου και δυναμικού μας πόλου, της Δεσκάτης και του ομωνύμου Δήμου, που χρόνια παλεύει μαζί μας γι αυτό το μεγάλο έργο.
Και η απόφαση ήταν ομόφωνη και για πρώτη φορά είχε την στήριξη όλων των παρατάξεων με δική μου παρέμβαση, για να έχουμε ένα σημαντικό «διπλωματικό» όπλο που θα βοηθήσει πολυσχιδώς ,στην επίτευξη αυτού του στρατηγικού μας στόχου.
Κρατήσαμε ζωντανό το όραμα της σιδηροδρομικής Εγνατίας, στηρίζοντες το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Φλώρινας για συνέχιση των σιδηροδρομικών δρομολογίων με τη Θεσσαλονίκη και την Έδεσσα.
Στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων στηρίξαμε και στηρίζουμε τις προτάσεις της ΕΛΜΕ Γρεβενών για ίδρυση 3ου Γυμνασίου και εσπερινού Γυμνασίου Λυκείου και πιστεύω ότι θα έχουμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα.
Για να έχουν μια ακόμη ευκαιρία καλυτέρευσης της ζωής τους, σε πολλούς συμπατριώτες μας που για οποιοδήποτε λόγω δεν τα κατάφεραν την πρώτη φορά.
Στηρίξαμε και στηρίζουμε την διακηρυγμένη θέση μας για ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής, στα Γρεβενά, αντί για τα μη ελκυστικά νέα τμήματα των ΤΕΙ, όπως ακριβώς είχε προχωρήσει με την σημαντική βοήθεια του τ. Δημάρχου Γρεβενών κ. Τάκη Σιόβα.
Είμαστε υπέρ της αναβάθμισης του ΤΕΙ, της κατοχύρωσης της Σχολής και το δυνάμωμά του.
Διαθέτουμε καινούργιες εγκαταστάσεις και πρέπει με κοινή προσπάθεια και συστράτευση όλων να τις αξιοποιήσουμε.
Εδώ θα κριθούν όλοι για την περιφερειακή τους συνείδηση και για μια δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη της εκπαίδευσες και την σύνδεσή της με την παραγωγική διαδικασία και την ανάπτυξη του τόπου.
Στηρίξαμε σαν θέση αρχής την επένδυση στην πράσινη ενέργεια και κύρια την πιο ανανεώσιμη μορφή της την Αιολική Ενέργεια.
Κάθε φορά προβάλουμε στο γενικό και τα ειδικότερα προβλήματα του τόπου. Και θα στηρίξουμε κάθε έργο που βοηθάει στην ανάπτυξη, είτε πρόκειται για υποδομές είτε για παραγωγικές επενδύσεις, ιδιαίτερα σε πράσινες δράσεις.
Θα στηρίξουμε και θα αγωνιστούμε για την υλοποίηση του δρόμου Γρεβενών –Βασιλίτσας, για την κατασκευή της γέφυρας του Πόρου, για το δρόμο Μοναχιτίου –Μικρολιβάδου και για κάθε ώριμο και αναγκαίο έργο στα πλαίσια προτεραιοτήτων και ιεραρχημένων αναγκών.
Συμμετέχουμε στο γίγνεσθαι, με συνέπεια, συνέχεια και με αρχές και αξίες.
Δεν επιζητούμε τον καλό λόγο από τον Αντιπεριφερειάρχη.
Προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα και να ανακουφίσουμε πολίτες που υποφέρουν από χρονίζοντα προβλήματα και από κακοδιοικητικές πρακτικές, χωρίς να υπολογίζουμε πολιτικό κόστος ή να αναμένουμε ανταπόδοση.
Τα φαντάσματα που βλέπουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν μας αγγίζουν. Είναι οι αδυναμίες τους και ένα γαϊτανάκι πιεστικών συμφερόντων που θέλουν εξυπηρετήσεις από την εκάστοτε εξουσία.
Ας κόψουν τον ομφάλιο λώρο και θα μας έχουν συμμάχους σε αυτόν τον αγώνα!
Δεν διακατεχόμαστε από ταπεινά ελατήρια ούτε θέλουμε να βλάψουμε κανέναν.
Ούτε έχουμε να χωρίσουμε και τίποτε σε προσωπικό επίπεδο.
Μέχρι τώρα, από τα γυμνασιακά μας χρόνια που γνωριζόμαστε, δεν έχουμε «αλλάξει» κουβέντα με τον κ. Δασταμάνη.
Και δεν θα το κάνω ποτέ σε προσωπικό επίπεδο!
Εμείς δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε καριέρα ,ούτε να γίνουμε μόνιμοι πολιτικάντηδες.
Ο κόσμος τα απεχθάνεται αυτά τώρα περισσότερο από ποτέ και δεν ήταν ποτέ στην ατζέντα μας.
Οι προτάσεις μου για όριο δύο θητειών είναι κατατεθειμένες και γνωστές.
Η προσωπική μου πρακτική και η δημόσια λειτουργία μου, επίσης γνωστή.

Αυτά είναι τα μείζονα και όχι τα ελάσσονα.
Οι εκφράσεις «λίαν επιεικώς απαράδεκτες, αήθεις κλπ» μας γυρίζουν πίσω στα σκοτεινά μαθητικά μας χρόνια, όπου οι αποβολές μαθητών δια παντός από όλα τα σχολεία της περιφέρειας, για μικροπαραπτώματα, είχαν ως προοίμιο το «λίαν επιεικώς»….
Αυτή είναι η εξαμηνιαία …δράση που πάει να κρυφτεί με την στοχοποίησή μου, για την συγκροτημένη και με επιχειρήματα δομική μου αντιπολίτευση για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του τόπου, και της εμπιστοσύνης και των καθηκόντων που μας επιφόρτισαν με την ψήφο τους οι πολίτες.
Δεν θα αναφερθώ καθόλου στις φιέστες, από σεβασμό στα παιδιά και στους άξιους και ηρωικούς γονείς των, που χρειάζονται και θα την έχουν αμέριστη βοήθεια, συμπαράσταση, εμψύχωση και συμπαράταξη.
Εκείνοι που έκαναν αυτές τις ανεπίτρεπτες παρεκβάσεις, τους παραδίδω στα αγαθά και φιλελεήμονα αισθήματα των συμπολιτών που και κρίση έχουν και ευαισθησίες!
Περιμένω από τον κ. Δασταμάνη, να κάνει πράξη την συναίνεση και να μην τορπιλίζει το ήπιο κλίμα με εκφράσεις ότι έχουμε άγνοια νόμων!
Ειδικά αυτόν τον νόμο για τον Καλλικράτη, είναι δικό μας δημιούργημα.
Εμείς διαβουλευτήκαμε, εμείς υποσχεθήκαμε αυτό που στην Ευρώπη προηγήθηκε κατά 30 χρόνια και εμείς βάλαμε πλάτες.
Άλλοι καταψήφισαν και τον «άτολμο» Καποδίστρια και τον Καλλικράτη!
Άλλοι υπόσχονταν να τον καταργήσουν μόλις έλθουν στην εξουσία!
Άλλωστε το ομολογεί και ο ίδιος -στο κλείσιμο της συνέντευξης- και αυτό δείχνει μια συγκεκριμένη συντηρητική αντίληψη λέγοντας τα εξής:
«Καλούμε όποιον θέλουμε…. Αποφασίσαμε να συμμετέχουν ο Αντιπρόεδρος της οικονομικής Επιτροπής και ο Πρόεδρος του Π.Σ.
Γιατί αυτό να μην μπορεί να γίνει δηλ. μια κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, με όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους των Γρεβενών. Τι το παράδοξο είχε η πρότασή μου;
Άρα το να γίνεται ένα συμβούλιο στα Γρεβενά εκτός από επικοινωνιακή πομφόλυγα, τι εξυπηρετεί;
Ο κ. Περιφερειάρχης δεν απάντησε αρνητικά στην πρότασή μου να γίνει μια συνεδρίαση στα Γρεβενά με όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους, για τα προβλήματά μας.
Και το ότι δεν το απέκλεισε και είναι ανοιχτό είναι κάτι θετικό.
Θα περιμένουμε τέτοια βήματα σύγκλισης.΄
Η δημοκρατία, είναι αρετή. Είναι μια συνεχής άσκηση αντοχών, ανοχής, συνδημιουργίας, διαλόγου χωρία αποκλεισμούς, σεβασμού των ιδιαιτεροτήτων, σεβασμού της διαφορετικότητας των απόψεων και ιδιαίτερα των συμφερόντων των πολλών, των αδυνάτων και αυτών που έχουν ανάγκη.
Εμείς έτσι πορευόμαστε.
Πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε εδώ και άλλες ευκαιρίες για ενημέρωση, εφόσον λάβετε και εσείς κάποια πρωτοβουλία, είμαστε ανοιχτοί.
Σας ευχαριστώ πολύ.

Δημήτρης Ψευτογκάς

Άμεση ήταν η απάντηση του Διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Κώστα Τζάτζη:

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών κ. Ψευτογκάς Δημήτριος, όταν αναφέρεται στα άρθρα του για το σχολείο μας ξεχνά τον ολοκληρωμένο τίτλο του. Το αναφέρει πάντα ως Ε.Ε.Ε.Κ. Το τέταρτο γράμμα που παραλείπει είναι ένα επιπλέον «Ε» που σημαίνει «Εκπαίδευση», δηλαδή, Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.
Παράκληση κύριε Ψευτογκά, μην ξεχνάτε την «Εκπαίδευση» άλλη φορά από τα άρθρα σας.

Τζάτζης Κωνσταντίνος

 

This entry was posted on Τετάρτη, 22 Ιουνίου, 2011 at 22:12 and is filed under ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply