Κριτική κατά Χαντάβα και Ψευτογκά..

Έντονη κριτική άσκησε ο Δήμαρχος Δημοσθένης Κουπτσίδης στον Περιφερειακό Σύμβουλο Δημήτρη Ψευτογκά, με αφορμή το περιεχόμενο της συνέντευξης του.
Ο κ. Κουπτσίδης αναφερόμενος στον κ. Ψευτογκά είπε: «Προσπαθεί το τελευταίο διάστημα ο κ. Ψευτογκάς να αποκτήσει πολιτικό ρόλο κάνοντας κάθε προσπάθεια να έχει τα φώτα της … δημοσιότητας πάνω του.
Θέλει να δείχνει ότι γνωρίζει τα πάντα.Το κάνει όμως χωρίς να έχει ενημέρωση για όποιο θέμα κι αν ασχολείται.Να κάνει την αυτοκριτική και να σκεφτεί, τι έχει προσφέρει στο παραγωγικό γίγνεσθαι του τόπου και μετά να ασχοληθεί με όλα τα υπόλοιπα! Μηδενισμός σε όλα! Άρνηση σε όλα! Δεν γίνεται!
Επιφυλάσσομαι ως πρόεδρος της ΑΓΡΕ να προασπίσω τα συμφέροντα της εταιρίας η οποία συκοφαντείται, βάλλεται και κατηγορείται με συστηματικό τρόπο από τον κ. Ψευτογκά και έναν μικρό θλιβερό περίγυρο…»
«…για το ΒΙΟΠΑ έχουν χοροθετηθεί τρεις θέσεις. Η μία είναι στους Μαυραναίους στη θέση «Πολτσάρι» που βρίσκεται στον Κόμβο της ΕΛΥΝ. Η δεύτερη στη
Δεσκάτη. Και η τρίτη θέση είναι το αγρόκτημα Κοκκινιάς στο κόμβο Ταξιάρχη.
Ο κ. Ψευτογκάς έχει άγνοια, έμεινε πολύ πίσω, εκεί στο 1989, τότε που δόθηκε η έκταση από το δήμο Γρεβενών στο αγρόκτημα Καλαμιτσίου. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια και πολλά πράγματα έχουν αλλάξει.
Το 1989 ορίστηκε η δασική έκταση στο αγρόκτημα Καλαμιτσίου , δεν ήταν όμως δυνατόν να πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση  εκεί,  διότι  δεν ήταν βιώσιμη η κατασκευή του και δεν είχε ενδιαφέρον.  Δεν ήταν βιώσιμη γιατί  ήταν σε οικόπεδο με μεγάλη κλίση  όπου απαιτούνταν πολλές χωματουργικές εργασίες με αποτέλεσμα να καταστεί  ασύμφορη η κατασκευή. Γι αυτό δεν προχώρησε!
Οι ενέργειες που έγιναν από την ΑΝΓΡΕ για το ΒΙΟΠΑ είναι στη διάθεση οποιουδήποτε θέλει να ενημερωθεί,  οι ενέργειες σταμάτησαν στην τροποποίηση του καταστατικού, λόγω του Καλλικράτη».
Συνεχίζοντας ο κ. Κουπτσίδης διερωτάται για το ποιος παραπληροφορεί τον κ. Ψευτογκά.  «Γιατί δεν έρχεται να ενημερωθεί  από αυτούς που γνωρίζουν; Κινδυνολογεί και  μηδενίζει για πράγματα που δεν  γνωρίζει!
Δεν απευθύνθηκε ποτέ στη νομαρχία ή στον πρώην νομάρχη, στην ΑΝΓΡΕ, στη ΒΙΟΠΑΝΓΡΕ..!! Ο κ. Ψευτογκάς είναι πολύ καλός στη δουλεία του, είναι πολύ καλός γιατρός, για όλα τα υπόλοιπα πρέπει να ρωτάει , δεν μπορεί να τα ξέρει όλα!
Όταν ξεκινάει ένα έργο, μια θητεία το ωριμάζει και μια θητεία το υλοποιεί, έτσι είναι η διαδικασία».
Με αφορμή την ένταξη του έργου «Κατασκευή γέφυρας Πόρου» στο ΕΣΠΑ και την ενημέρωση αυτού, από την πλευρά του Βουλευτή Ν. Γρεβενών Θ. Χαντάβα, ο Δήμαρχος Δημοσθένης Κουπτσίδης είπε ότι:  «Από τη Ραστώνη των Αθηνών ο βουλευτής μας ενημέρωσε ότι εντάθηκε η γέφυρα του πόρου στο ΕΣΠΑ. Πραγματικά τον ευχαριστούμε για ότι έκανε για μας και θα του είμαστε ιδιαίτερα υπόχρεοι για αυτά που θα κάνει  και για τα υπόλοιπα έργα των Γρεβενών.
Όμως το περιβάλλον του και τα παπαγαλάκια δεν ήταν αυτοί που έλεγαν ότι δεν είναι τίποτα έτοιμο; Ξαφνικά πως βρίσκονται οι μελέτες και εντάσσονται;
Μήπως ξεχάσαμε τη θυελλώδη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου όταν εκδιώξαμε τον πρόεδρο της Εγνατίας οδού για τις υποσχέσεις που δεν είχαν υλοποιηθεί  και μέσα σ αυτά ήταν τα πρώτα σχέδια της μελέτης τα οποία μετά τα πήρε η ΑΝΓΡΕ και τα προχώρησε;
Περιμένουμε ακόμη για τις δυο μελέτες που ήταν έτοιμες, από την προηγούμενη δημοτική αρχή, για το λαογραφικό μουσείο των Γρεβενών και την αναμόρφωση στο άλσος Θεοδωρίδη (καστράκι). Εκεί χρειάζονται κάποιες βεβαιώσεις από υπηρεσίες του υπουργείου πολιτισμού. Από τον κ. Χανταβα εγγράφως έχουμε ζητήσει την παρέμβαση του σ΄ αυτό το σημείο, χωρίς αποτέλεσμα.
Είναι βουλευτής Γρεβενών ή Αθηνών!!
Που βρίσκονται οι παρεμβάσεις του, δεν ντρέπεται να απέχει από τα δρώμενα των Γρεβενών εδώ και τόσο καιρό; Tο μοναδικό που τον ενδιαφέρει  είναι να βγαίνει σε ότι γίνεται και να λέει το “κατόπιν ενεργειών μου”.
Για πια αιτήματα των Γρεβενών θα πει αύριο στους Γρεβενιώτες ότι πάλεψε;
Ντρέπεται ή φοβάται να κυκλοφορήσει στην πλατεία των Γρεβενών;
Κοροϊδεύουν τον κόσμο με πυροτεχνήματα;
Κατόπιν ενεργειών του φέρανε τη γέφυρα στη Σούτσα. Μα ποιον κοροϊδεύουν;
Θα μου τρυπήσουν τη μύτη αν ποτέ τοποθετήσουν αυτή τη σιδερένια γέφυρα εκεί, τι θα περάσουν από εκεί; Mυρμήγκια;
Μια γέφυρα που έλυσε ο στρατός από αλλού, την παραχώρησαν! E, και , ποιος Πολιτικός Μηχανικός, ποιος διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών θα υπογράψει τα βάθρα για να στηθούν αυτά τα «παλιοσίδερα»; Ποιον κοροϊδεύουν! Ας βρουν ένα τεχνικό που θα υπογράψει τα στατικά για να μπουν αυτές οι γέφυρες!
Όλα για κατανάλωση , για να ξεγελούν τον κόσμο, ας βγουν να πουν τι ενέργειες έχουν κάνει
Έτσι γίνεται υπεύθυνα πολιτική; Έτσι γίνονται οι πολιτικές παρεμβάσεις;  Έτσι έχουν μάθει να λεν αλήθεια στους πολίτες;
Επιτέλους ας δουλέψουν, δεν τους στείλαμε στην Αθήνα να εκπροσωπήσουν τον εαυτό τους , αλλά να εκπροσωπήσουν τα προβλήματα των Γρεβενών, είτε είναι ή όχι αρεστός ο δήμαρχος Γρεβενών.
Δεν τον έχουμε χειροκροτητή κανενός εκεί μέσα, η εντολή που δόθηκε από τους πολίτες των Γρεβενών  είναι να υπερασπιστεί τα Γρεβενά και όχι να κοροϊδεύει στους  πολίτες και όχι να φέρνει προτάσεις στα δημοτικά συμβούλια ενός μόνο δήμου των Γρεβενών και μάλιστα του μικρότερου, σαν να μην εμπλέκεται  καθόλου ο δήμος Γρεβενών στην κατασκευή του δρόμου Γρεβενά με τη Δεσκάτη»!
Χείμαρος ο κ. Κουπτσίδης και συνεχίζοντας την εντονη κριτική λέει: «Η προμελέτη της ΑΝΓΡΕ είναι έτοιμη για το δρόμο Γρεβενά – Δεσκάτη και μάλιστα με την πιο κοντινή χάραξη των 52 και όχι των 72  χιλιομέτρων που προτείνουν.
Ο κόσμος των Γρεβενών σας θέλει εδώ, παρών στα προβλήματα του τόπου, δεν σας θέλει κλεισμένους και αποκλεισμένους από τους αγανακτισμένους στη βουλή και στα γραφεία σας, εδώ είναι η θέση του βουλευτή, εκεί (στη βουλή) είναι η θέση της διεκδίκησης».
Τέλος, κλείνοντας ο Δήμαρχος αναφέρει πως: «Αν κάποιος λέει ότι αυτά τα οποία λέω είναι ανακρίβειες, αυτά που λέω δεν στέκουν και δεν είναι πραγματικότητα, εδώ είμαστε, προκαλώ τον οποιονδήποτε σε δημόσιο διάλογο, τους προκαλώ δημόσια και τους καλώ σε δημόσιο διάλογο να ενημερώσουμε τους πολίτες των Γρεβενών».

ΠΗΓΗ:Grevenain

Δείτε την Συνέντευξη από το Greveniotis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.