Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Όλες οι πτέρυγες κατέθεσαν την βαθύτατη θλίψη τους για τον Άγγελο Τζέκη

20 Ιουνίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης έφυγε χθες από τη ζωή

Σύσσωμη η Βουλή αποχαιρέτισε σήμερα Δευτέρα 20 Ιουλίου τον βουλευτή του ΚΚΕ Άγγελο Τζέκη που έφυγε ξαφνικά χθες βράδυ από τη ζωή. Το Προεδρείο του σώματος και όλες οι πτέρυγες κατέθεσαν την βαθύτατη θλίψη τους για τον απροσδόκητο θάνατο του Άγγελου Τζέκη, μίλησαν για την προσωπικότητα και τους αγώνες του εκλιπόντος και απηύθυναν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του, την πολιτική του οικογένεια, το ΚΚΕ και στην εκλογική του περιφέρεια, την Β΄Θεσσαλονίκης.
Την είδηση του θανάτου του Άγγελου Τζέκη ανακοίνωσε συντετριμμένη η Β΄αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση που κάλεσε την Εθνική Αντιπροσωπεία σε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του βουλευτή, λέγοντας πως η Βουλή και η ελληνική κοινωνία είναι από σήμερα φτωχότερη.
“Χάσαμε έναν λαμπρό κομμουνιστή, έναν λαϊκό αγωνιστή που πάλευε για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης”, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής που χαρακτήρισε τον Άγγελο Τζέκη “συνεπή πρωτοπόρο, μαχητή με ανιδιοτέλεια, που υπερασπίστηκε με συνέπεια και με πολιτικό θάρρος τις ιδέες του μαρξισμού λενινισμού”.
Έβαζε πάνω από όλα τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ για τον εκλιπόντα επισημαίνοντας ότι “ο Άγγελος Τζέκης μπορεί να ήταν μαχητικός και αδιάλλακτος στα πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα, αλλά νυχοπερπατούσε για να μην βλάψει κανέναν”.
“Ο Άγγελος Τζέκης ήταν συνεπής αγωνιστής και εξαίρετος άνθρωπος”, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, αναγνωρίζοντας ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ είχε έναν τρόπο να περιγράφει το πρόβλημα του κάθε πολίτη με έναν τρόπο όχι δραματικό αλλά πραγματικό.
Τη βαθύτατη θλίψη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δημήτρης Παπουτσής. “Τον γνωρίσαμε από τη μεγάλη του δράση. Προσέφερε στους λαϊκούς αγώνες με πανάξιο τρόπο”, δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
“Εμβρόντητοι για το ξαφνικό και συντετριμμένοι για το ξαφνικό γεγονός καταθέτουμε τα συλλυπητήρια μας στη μνήμη του Άγγελου Τζέκη”, δήλωσε ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ Κώστας Τασούλας.
“Υπήρξε δύσκολος ιδεολογικός αντίπαλος”, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης που ευχήθηκε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
“Η οδύνη ολόκληρης της Βουλής επιβεβαιώνει μια ακράδαντη αλήθεια. Ο ξαφνικός χαμός του Άγγελου Τζέκη είναι σημαντική απώλεια για την ελληνική Βουλή και την ελληνική κοινωνία”, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

This entry was posted on Δευτέρα, 20 Ιουνίου, 2011 at 22:20 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply