Καθίζηση ΠΑΣΠ που πλήρωσε την κυβερνητική πολιτική για την παιδεία

Σαρωτική είναι η νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των προχτεσινών φοιτητικών εκλογών. Αξιοσημείωτη είναι η νίκη ανεξάρτητης Αριστερής παράταξης σε μία σχολή του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, ενώ στη δεύτερη σχολή επικράτησε με οριακή διαφορά η ΠΑΣΠ, η οποία όμως στο ΤΕΙ καταποντίστηκε.
Στις δύο σχολές (ΣΤΕΦ και ΣΔΟ) του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας η φοιτητική παράταξη πανηγυρίζει την «μεγάλη γαλάζια» νίκη, καθώς κατέκτησε όχι απλώς την απόλυτη πλειοψηφία, αλλά 6 από τις 7 έδρες στη Σχολή Διοίκησης Οικονομίας και 5 από τις 7 έδρες στην Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών. Στη ΣΔΟ έλαβε 633 ψήφους, δηλαδή 300 έρισσότερες από πέρυσι. Η κυβερνητική φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ φαίνεται να πλήρωσε «βαρύ το τίμημα» της κυβερνητικής πολιτικής στην παιδεία, κυρίως την συρρίκνωση των περιφερειακών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Μια άλλη μεγάλη έκπληξη των εκλογών είναι η Ανεξάρτητη Ομάδα Φοιτητών που απαρτίζεται από δυνάμεις της Αριστεράς, η οποία πρώτευσε στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στην Κοζάνη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με 40 ψήφους, αφήνοντας αρκετά πίσω αφήνοντας αρκετά πίσω την δεύτερη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με 29 ψήφους και ακόμη πιο πίσω την ΠΑΣΠ με 17 ψήφους. Στο άλλο πανεπιστημιακό τμήμα καλά τα πήγε η ΠΚΣ, η οποία ήρθε δεύτερη, ενώ αξίζει να σημειωθεί η εκλογή φοιτητή στο δ.σ. που κατήλθε ανεξάρτητος.
Φυσικά, μια άλλη νικήτρια των εκλογών για πολλοστή συνεχή χρονιά, είναι η αποχή, η οποία και φέτος ήταν πολύ μεγάλη, με την πλειοψηφία των φοιτητών να γυρίζουν την πλάτη στις εκλογικές διαδικασίες, σε μια εποχή μάλιστα που διακυβεύονται σοβαρά ζητήματα στην ανώτατη εκπαίδευση και απειλούνται όσο ποτέ τα περιφερειακά ιδρύματα. Στις φετινές φοιτητικές εκλογές ψήφισαν μόλις 1.629 άτομα στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη και μόνο 267 άτομα στα δύο πανεπιστημιακά τμήματα της Κοζάνης.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα είναι τα παρακάτω:

ΤΕΙ – Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ)
Ψήφισαν 830, άκυρα 22, λευκά 10, έγκυρα 798.
Έλαβαν:
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 522 ψήφους & 5 έδρες
ΠΑΣΠ 123 ψήφους & 1 έδρα, ΠΚΣ 99 ψήφους & 1 έδρα
ΕΑΦ 54 ψήφους
ΤΕΙ – Σχολή Διοίκησης Οικονομίας (ΣΔΟ)
Ψήφισαν 799, άκυρα 20, λευκά 10, έγκυρα 769.
Έλαβαν:
ΔΑΠ – ΝΔΦΚ 633 ψήφους & 6 έδρες
ΠΑΣΠ 81 ψήφους & 1 έδρα
ΠΚΣ 35 ψήφους
ΕΑΦ 20 ψήφους
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Τμήμα Μηχανικών Τηλεπικοινωνιών
Ψήφισαν 168, άκυρα 11, λευκά 3, έγκυρα 154.
Έλαβαν:
ΠΑΣΠ 43 ψήφους & 1 έδρα
ΠΚΣ 41 ψήφους & 1 έδρα
ΔΑΠ – ΝΔΦΚ 36 ψήφους & 1 έδρα
Ανεξάρτητος Υποψήφιος Πέτρος Περλαντίδης 14 ψήφους και 1 έδρα.
Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών
Ψήφισαν 99, άκυρα 5, λευκά 2, έγκυρα 92.
Έλαβαν:
Ανεξάρτητη Ομάδα Φοιτητών (ΑΟΦ) 40 ψήφους & 3 έδρες
ΔΑΠ – ΝΔΦΚ 29 ψήφους & 2 έδρες
ΠΑΣΠ 17 ψήφους & 1 έδρα
ΠΚΣ 6 ψήφους & 1 έδρα

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.