Παραιτήθηκε από τη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος κρατείται εδώ και λίγες μέρες στις φυλακές Ράικερς, όπως ανακοίνωσε το ΔΝΤ.
«Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες εναντίον μου, αλλά με μεγάλη απογοήτευση αισθάνομαι ότι πρέπει να παραιτηθώ» αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του ο Στρος-Καν. Πρόσθεσε ότι σκέφτεται την οικογένειά του και με την κίνησή του αυτή θέλησε να προστατέψει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Το τελευταίο 24ωρο είχαν αυξηθεί οι πιέσεις προς τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ για την παραίτησή του.
Μετά την Ευρώπη την πόρτα της εξόδου από το ΔΝΤ έδειξαν την Τετάρτη στον Ντομινίκ Στρος Καν και οι ΗΠΑ, με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τ. Γκάιτνερ να δηλώνει ότι ο Στρος Καν δεν είναι σε θέση να διευθύνει.

Εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας θα διεξαχθεί η ακρόαση για το νέο αίτημα αποφυλάκισης του Στρος-Καν με καταβολή εγγύησης 1.000.000 δολαρίων από τους συνηγόρους του.
Στην ίδια αίτηση, όπως αποκαλύφθηκε από δικαστικά έγγραφα, προτείνεται ο κατ’οίκον περιορισμός, η 24ωρη ηλεκτρονική παρακολούθηση μέσω κλειστού κυκλώματος, αλλά και η δέσμευση του ίδιου   να μην εγκαταλείψει τις ΗΠΑ για τη Γαλλία, όσο χρονικό διάστημα θα βρίσκεται υπό δικαστική παρακολούθηση.
Oι αρχές στη φυλακή Ράϊκερς όπου κρατείται ο Ντομινίκ Στρος Καν έχουν λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία του, συμπεριλαμβανομένου και του ενδεχόμενου της απόπειρας αυτοκτονίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.