Πρόγραμμα για την προώθηση της καινοτομίας

Στις 17 και 18 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας (ΖΕΠ Κοζάνης) το εναρκτήριο συνέδριο των υποέργων του προγράμματος SMART+, της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Interreg IVC.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην προώθηση της καινοτομίας και της έρευνας στις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσα από την συνεργασία και ανταλλαγή καλών πρακτικών που εφαρμόζονται στις Περιφέρειες ανά την Ευρώπη που απαρτίζουν το εταιρικό σχήμα.
Στο πρόγραμμα αυτό βασικοί εταίροι του –εκτός του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας- είναι η ένωση Δήμων και Κοινοτήτων της Αραγονίας (Ισπανία), η Αναπτυξιακή της Σαξονίας (Γερμανία), η Περιφέρεια της Κρακοβίας (Πολωνία), η Επαρχία του Κλουζ (Ρουμανία) και η ΚΕΔΚ Βουλγαρίας.
Στην εναρκτήρια συνάντηση θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι των 7 υποέργων που έχουν εγκριθεί από το Επιτροπή Καθοδήγησης του προγράμματος SMART+ τα οποία αφορούν:
1. Προώθηση του τουρισμού σε ορεινές περιοχές (IART Territories)
2. δικτύωση ΜΜΕ και συνεργατικά σχήματα (clusters)- (SMEgoNET)
3. Τεχνικά και επιστημονικά πάρκα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη (STP)
4. Ευφυής Τουρισμός (SMART tourism)
5. Διαπεριφερειακό Συνεργατικό Σχήμα για την ενέργεια (TREC)
6. Προώθηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων (Innofin)
7. Ανάπτυξη Περιφερειών μέσω της δικτύωσης και της ανταγωνιστικότητας (RegionNet)

Από την Δυτική Μακεδονία συμμετέχουν στα υποέργα η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝΚΟ Α.Ε.), ο δήμος Σερβίων-Βελβεντού, το Ινστιτούτο Στερεών Καυσίμων & Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΙΤΕΣΚ), η ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε., το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Κέντρο Διαβαλκανικής Συνεργασίας της Περιφέρειας.
Τα συμπεράσματα των επιμέρους συναντήσεων θα γνωστοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το πρωί της Τρίτης 17 Μαΐου στις 11:00, θα δοθεί συνέντευξη τύπου των εταίρων του SMART+ για τους στόχους και τις επιδιώξεις του προγράμματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.