Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η τρίτη εκδήλωση της «Πύλης Ανάπτυξης», στο ξενοδοχείο «ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ» στην Πτολεμαΐδα το Σάββατο 14/05/2011. Τιμώμενος Δήμος αυτή τη φορά ήταν ο Δήμος Πτολεμαΐδας ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Πρόκειται για την πιο επιτυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε φορά και σε διαφορετική πόλη της Δυτικής Μακεδονίας και αφορά όλη την Περιφέρεια σε μία προσπάθεια να γίνει πράξη η περιφερειακή συνείδηση. Κάθε φορά στην εκδήλωση αυτή δίνεται η δυνατότητα να βρεθούν και να ανταλλάξουν απόψεις και σκέψεις φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της επιχειρηματικής κοινότητας, βουλευτές και καταξιωμένοι επιχειρηματίες. Με αφορμή την εκδήλωση αυτή, βραβεύονται καταξιωμένοι Δυτικομακεδόνες και όχι μόνο ως ελάχιστη τιμή και αναγνώριση του έργου τους. Τα βραβεία που απονεμήθηκαν φέτος ήταν: 1. Συμβολής στην Δημοσιογραφία, 2. Επιστήμης & Ανθρώπου, 3. Παιδείας & Εκπαίδευσης, 4. Περιφερειακής Ανάπτυξης, 5. Πολιτισμού, 6. Ιστορίας & Παράδοσης, 7. Τέχνη και Λόγου, 8. Ευρύτερης Κοινωνικής Προσφοράς, 9. Συμβολής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τα βραβεία αυτά απονεμήθηκαν, αντίστοιχα, στους:

  • κ. Κορομίλη Γιάννη, Δημοσιογράφο, Εκδότη και Ιδιοκτήτη ΜΜΕ, με καταγωγή από το Σισάνι Βοΐου, ο οποίος υπηρέτησε το λειτούργημα του Δημοσιογράφου για πολλές δεκαετίες αποτυπώνοντας την είδηση με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.
  • κ. Οικονόμου Θανάση, Kαθηγητή Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου και συνεργάτη της ΝΑΣΑ με καταγωγή από το Ζιάκα Γρεβενών και με διεθνή αναγνώριση και τεράστιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο.
  • κ. Ευθυμίου Παύλο, Καθηγητή Δασολογίας στο Α.Π.Θ., και Πρόεδρο της Διοίκησης των Πανεπιστημιακών Δασών του Α.Π.Θ. με καταγωγή από το Καταφύγι, και με διεθνή αναγνώριση και τεράστιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο.
  • κ. Δακή Γιώργο, Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, ως ο πρώτος αιρετός Περιφερεάρχης ο οποίος καλείται να κάνει πράξη την περιφερειακή ανάπτυξη και με την ευχή να επιτύχει στο δύσκολο έργο του.

  • κ. Παρχαρίδη Γεώργιο, Καρδιολόγο, Ομότιμο Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. και ιδρυτή της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, με καταγωγή από το Πρωτοχώρι Κοζάνης και με σημαντικό κοινωνικό, εκπαιδευτικό, συγγραφικό και πολιτισμικό έργο.

  • κ. Ηλιαδέλη Ευστράτιο, Οφθαλμίατρο, πρώην πανεπιστημιακό και δ/ντή του περιοδικού Ελιμειακά», με καταγωγή από την Κοζάνη και με σημαντικό κοινωνικό, εκπαιδευτικό και συγγραφικό έργο όχι μόνο στο αντικείμενο σπουδών του αλλά και στην Ιστορία και Παράδοση.
  • κ. Παπούλκα Σώτο, Τενόρο και Καθηγητή στη Volkwang Hochschule Essen της Γερμανίας και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, με καταγωγή από τη Φλώρινα και τεράστιο μουσικό και καλλιτεχνικό έργο σε παγκόσμια κλίμακα.
  • κ. Μπασδάνη Ιωάννη, Αντιστράτηγο ε.α. και πρώην Διοικητή του Α.Σ.Σ. ως ελάχιστη αναγνώριση της τεράστιας κοινωνικής προσφοράς του ως στρατιωτικός και Διοικητής του Α.Σ.Σ.
  • κ. Παγούνη Γιάννη, πρώην Δήμαρχο Κοζάνης και οραματιστή πολλών έργων τα οποία σηματοδότησαν την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος Δημάρχων και Φορέων της Δυτικής Μακεδονίας και μεταξύ αυτών ο πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Ν.Δ. Ν. Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο κ. Βλατής Γιάννης βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης, ο κ. Τζηκαλάγιας Ζήσης βουλευτής Ν.Δ. Ν. Φλώρινας καθώς και οι Δήμαρχοι: Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης, Βοΐου Παναγιώτα Ορφανίδου, και οπωσδήποτε η οικοδέσποινα της εκδήλωσης Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι Αντιπεριφερειάρχες, Σόκουτης Γιάννης, Αντωνιάδης Γιάννης, Κοσματόπουλος Αθανάσιος. Μεταξύ των φορέων και σωματείων παρευρέθησαν ο πρόεδρος των ζαχαροπλαστών Κοζάνης κ. Σισμάνογλου Κώστας ο οποίος προσέφερε και την τούρτα των γενεθλίων της Πύλης Ανάπτυξης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερβίων, Φλώρινας, Πτολεμαΐδας κλπ.

Η Εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση και μουσικό πρόγραμμα με έντεχνο λαϊκό τραγούδι μέχρι αργά το πρωί δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να ανταλλάξουν απόψεις και σκέψεις για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα και την προοπτική ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας. Με απόφαση του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης οι βραβευθέντες ανακηρύσσονται επιτίμα μέλη του. Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 15/05/2011 οι βραβευθέντες συμμετείχαν, ως επίτιμα μέλη, σε σύσκεψη που έγινε υπό τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο εκδότης της Πύλης Ανάπτυξης και Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου, Κώστας Βίκας, ανακοίνωσε και την πρωτοβουλία δημιουργίας του «Συνδέσμου Δυτικομακεδόνων» στην οποία θα γίνει καταγραφή και ενεργοποίηση των επιφανών και όχι μόνο Δυτικομακεδόνων σε μία προσπάθεια στήριξης της αναπτυξιακής προοπτικής της Δυτικής Μακεδονίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.