Κάτω από τις 2 ποσοστιαίες μονάδες προσδιορίζει δημοσκοπική έρευνα της GPO για λογαριασμό του MEGA την διαφορά ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας με φόντο τις πολύ σοβαρές εξελίξεις στην Οικονομία. Ωστόσο, το κοινό τους ποσοστό μετά βίας ξεπερνά το 42%.
Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει, ειδικότερα, το 21,9%, έναντι 20,2% της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 9%, ο ΛΑΟΣ με 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,3% ενώ την μέτρηση της πρόθεσης ψήφου συμπληρώνουν τα ποσοστά των μικρότερων κομματικών σχηματισμών με τη Δημοκρατική Συμμαχία και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών να έχουν 2,5% και τους Οικολόγους Πράσινους με τη Δημοκρατική Αριστερά 2,4%. Πολύ υψηλό είναι και το ποσοστό των αναποφάσιστων που φθάνει στη δημοσκόπηση το 10,2% ενώ 18,6% θα ψήφιζε άλλο κόμμα.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τόσο το έργο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευση κρίνεται στην συντριπτική του πλειοψηφία αρνητικά ή μάλλον αρνητικά από τους πολίτες. Πιο συγκεκριμένα, το 71,4% δεν έχει θετική γνώμη για το κυβερνητικό έργο ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την αντιπολίτευση φθάνει το 73,1%. Αντίθετα, θετική ή μάλλον θετική γνώμη για την κυβέρνηση έχει το 27,1% ενώ το ποσοστό αυτό για την αντιπολίτευση είναι ακόμη μικρότερο και φθάνει το 24,3%.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται από τον κόσμο που συμμετείχε στην έρευνα ο Γιώργος Παπανδρέου που συγκεντρώνει το 31,3% των προτιμήσεων. Από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, προτιμήθηκε για πρωθυπουργός από το 24,1% των ερωτηθέντων ενώ το 44,6% αυτών δεν προτίμησε κανέναν από τους δύο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.