Ταράζουν τα νερά στην κυβέρνηση οι παρεμβάσεις Λοβέρδου – Διαμαντοπούλου

Παρέμβαση του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου για τη λειτουργία και τη συνοχή της κυβέρνησης αναμένεται να υπάρξει σήμερα στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο, προς την κατεύθυνση της ταχύτερης και πιο αποφασιστικής εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής, τη στιγμή που οι δημόσιες παρεμβάσεις του κ. Α. Λοβέρδου έχουν ανοίξει μείζονα πολιτικά ζητήματα.
Με τις απόψεις που εξέφρασε ο υπουργός Υγείας συνέπλευσε η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, όμως ο κ. Χρ. Παπουτσής εξέφρασε με ήπιο τρόπο τη διαφωνία του. Κατόπιν τούτων η συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να λάβει ενδιαφέρουσες διαστάσεις καθώς δεν είναι μόνο ο κ. Λοβέρδος που τάραξε τα νερά. Αρκετοί υπουργοί δυσαρεστήθηκαν με την έλλειψη ενημέρωσης από τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με τη σύσκεψη στο Λουξεμβούργο.
Φαίνεται μάλιστα ότι ήταν η διαχείριση της συγκεκριμένης σύσκεψης που πυροδότησε την έκρηξη του υπουργού Υγείας. Ο κ. Λοβέρδος μίλησε το βράδυ της Δευτέρας (9/5) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και εξήγησε ότι αποφάσισε να δημοσιοποιήσει με αυτόν τον τρόπο τις σκέψεις του επειδή θεωρεί ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα. Επισήμανε ότι πρέπει να υπάρχει ένας ταυτόσημος λόγος εντός και εκτός της χώρας και να χαραχτεί ένας δρόμος. «Σε συνδυασμό με τις αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής του Μαρτίου θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα πεδίο ασφάλειας για τη χώρα» είπε.

Έκρηξη Λοβέρδου
Αντέκρουσε την κριτική ότι διαμορφώνει στρατηγική εξόδου και έθεσε το ερώτημα: «Δεν νομιμοποιείται να μιλά όποιος συμφωνεί με την πολιτική που ακολουθείται και νομιμοποιούνται να ακούγονται μόνο τα “κατά”;».
«Δεν δίστασα, είμαι στην πρώτη γραμμή και δεν σκέφτηκα το πολιτικό κόστος. Είπα όμως ότι σε νεφελώδεις καταστάσεις και σε πολιτικές του στρίβειν για να υποκαταστήσουμε τις υποχρεώσεις μας δεν έχω θέση. Η θέση μου είναι καθαρή. Πιστεύω ότι αυτή η πολιτική είναι η σωστή. Αν αλλάξει η πολιτική, εγώ δεν θα είμαι στο επόμενο σχήμα» συμπλήρωσε.
Ο κ. Λοβέρδος είπε επίσης ότι ο ίδιος είναι σύμφωνος με μια νέα συμφωνία προτεραιοτήτων με τους δανειστές μας – «τη θεωρώ στερεή βάση» είπε – αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσει τη λέξη μνημόνιο. Και εξήγησε ότι η πρότασή του να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα από πλειοψηφία 180 βουλευτών έχει την έννοια μιας πολιτικής ενέργειας η οποία θα στείλει το μήνυμα της συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. «Καταδικάζω το ενδεχόμενο των εκλογών. Θα πρέπει να παλέψουμε για τη συναίνεση» διευκρίνισε.

Και η κυρία Διαμαντοπούλου
Πολύ κοντά στη γραμμή που κινείται ο κ. Λοβέρδος βρέθηκε η κυρία Διαμαντοπούλου, η οποία στην ομιλία της στην ημερίδα της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδας με αντικείμενο «κράτος και διαφθορά» επισήμανε ότι «σε αυτή την πολύ κρίσιμη συγκυρία που βρισκόμαστε, με τη χώρα να είναι σε πέλαγος με τεράστια τρικυμία, δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός να είναι μόνος του στο τιμόνι και το πλήρωμα να σπαράσσεται. Η κυβέρνηση καλείται να δείξει ενιαία σιδηρά πειθαρχία και η αντιπολίτευση να καταλάβει ότι τα ψέματα τελείωσαν και να αρθεί προ των ευθυνών της. Δεν χωρούν λαϊκισμοί. Η οικονομική κρίση είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου, καθώς εδώ έχουν αναποδογυριστεί αξίες».
Η υπουργός Παιδείας είπε ότι είναι δύσκολο να ασκήσεις πολιτική όταν έχεις απέναντι σου τη ΝΔ, τον κ. Τσίπρα και το μισό ΠαΣοΚ να μην αντιλαμβάνονται τι σημαίνει να μην πάρουμε την επόμενη δόση.
Εξάλλου, ως αιχμή κατά της παρέμβασης Λοβέρδου εξελήφθη μια φράση που είπε στη Βουλή ο κ.. Παπουτσής απαντώντας στην κριτική του κ. Γ. Καρατζαφέρη ότι η κυβέρνηση είναι σκορποχώρι. «Χρειάζεται μετριοπάθεια σε αυτά που λέμε» είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.