Επιβολή πλαφόν στην τιμή πώλησης της αμόλυβδης σε 13 νομούς της χώρας ισχύει από το πρωί της Τετάρτης, μετά τα κρούσματα κερδοσκοπίας που παρουσιάσθηκαν τον τελευταίο καιρό. Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανακοίνωσε τη λήψη του μέτρου τονίζοντας ότι θα ισχύσει για όσο χρειαστεί καθώς ορισμένοι δεν έλαβαν υπ’ όψιν τους την προειδοποίηση που είχε κάνει πριν από ένα μήνα ο ίδιος για εκλογίκευση των τιμών.
Πλαφόν μπήκε από σήμερα στις Κυκλάδες, την Κεφαλλονιά, την Κέρκυρα, τη Λέσβο, τον Έβρο, την Ευρυτανία και τη Φωκίδα, ενώ στα Δωδεκάνησα, το Λασίθι, το Ρέθυμνο, τη Σάμο και τη Χίο, εκτός από το πλαφόν στη λιανική, θα ισχύσει ανώτατο όριο και στη χονδρική.

Πλαφόν μπήκε από σήμερα και στα Γρεβενά αλλά “κατά λάθος” σύμφωνα με τον Πρόεδρο των βενζιπωλών Γρεβενών Γιάννη Παπαζήση αφού ήδη ο μέσος όρος της τιμής ήταν χαμηλότερη απ΄αυτή που επιβάλει το Υπουργείο.  “Στις 30 Απριλίου πωλούσαμε με τιμή 1,715 μ.ο. και όλοι οι συνάδελφοι πωλούσαν μέχρι και σήμερα με χαμηλότερη τιμή από το 1,736 που “βάζει” το Υπουργείο. Σε όλο τον Νομό Γρεβενών μόνο ένας συνάδελφος είχε ακριβότερη βενζίνη με αποτέλεσμα να επιβληθεί πλαφόν σε όλους. Οι καταναλωτές να γνωρίζουν πως θα βρουν πολύ πιο φθηνή βενζίνη αφού το πλαφόν επιβάλλεται στην υψηλότερη τιμή και όχι στη χαμηλή”, δήλωσε στον Star Fm ο Πρόεδρος.
Οι πρατηριούχοι της Σάμου, χαρακτηρίζουν το μέτρο άδικο καθώς υποστηρίζουν ότι για το πλαφόν το υπουργείο έλαβε υπόψιν του, μόνο τις υψηλές τιμές που ισχύουν στην Ικαρία.
Το υπουργείο αναφέρει πως στις Κυκλάδες η αμόλυβδη έφτασε χθες μέχρι και τα 1,90 ευρώ το λίτρο, ενώ από σήμερα η ανώτατη τιμή καθορίζεται στα 1,73 ευρώ.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε επίσης πως θα ληφθούν μέτρα και για τα πρατήρια που πωλούν πολύ ακριβά στα εθνικά οδικά δίκτυα, απέκλεισε πάντως κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.