Οι κάτοικοι των Αμγυγδαλιών, στο ψήφισμα που εξέδωσαν κατά την γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 2 Μαρτίου και που κοινοποιήθηκε στην Υπουργό Παιδείας,
στη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπ/σης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αλλά και στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Γρεβενών αναφέρουν τα εξής:
ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
Την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011 πραγματοποιήθηκε στις Αμυγδαλιές Γρεβενών λαϊκή συνέλευση με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Δασταμάνη Γεώργιου, του Αντιδημάρχου κ. Μιχαλογιάννη Κων/νου, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Αδάμου Μάνθου, του Προέδρου της Κοινότητας κ. Πατσιαρίκα Αθανάσιου και πάρα πολλών κατοίκων του χωριού. Ο Βουλευτής Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων απουσίαζε, με φαξ που έστειλε ενημέρωσε τους κατοίκους ότι προώθησε το αίτημά μας στο Υπουργείο Παιδείας και περιμένει απάντηση.
Στη συνέλευση προηγήθηκε ενημέρωση για τις μέχρι τώρα εξελίξεις αναφορικά με την πρόταση για το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών και τη συγχώνευσή του στην Κιβωτό, ακολούθησε συζήτηση και κατατέθηκαν προτάσεις για την κλιμάκωση και τη μορφή των κινητοποιήσεων. Από τη συζήτηση που έγινε καταδικάστηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από όλους τους παρευρισκόμενους, η αδιάλαχτη στάση και αν μη τι άλλο αντιδημοκρατική  συμπεριφορά  της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης κ. Έλενας Ζυγούρη και περισσότερο του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Γρεβενών κ. Νάστου Γεώργιου, για την επιμονή στην πρότασή τους για το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών, τη στιγμή που από τη διαβούλευση που προηγήθηκε προκύπτει ότι όλοι οι μαθητές (πρώτα ο μαθητής!!!), όλοι οι γονείς, όλοι οι φορείς των Αμυγδαλεών και σύσσωμη η τοπική κοινωνία, επιθυμούν να μην καταργηθεί το Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών, ενώ επίσης  ο Βουλευτής Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. Δασταμάνης Γεώργιος και με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών, υποστηρίζουν το αίτημά μας.
Τέλος αποφασίστηκε ομόφωνα ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτραπεί το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών και πάρθηκε επίσης ομόφωνα η απόφαση για έναρξη  αγώνα και κινητοποιήσεων διαρκείας μέχρι την ικανοποίηση του αιτήματός μας, να παραμείνει και να συνεχίσει να λειτουργεί ως 2/θέσιο το Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών.
Οι κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν ομόφωνα και έχουν και τη στήριξη του Αντιπεριφερειάρχη κ. Δασταμάνη Γεώργιου και  του Αντιδημάρχου κ. Μιχαλογιάννη Κων/νου, είναι οι εξής:
1. Την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011 και ώρα 8.00π.μ. δίωρη προειδοποιητική κατάληψη των γραφείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών.
2. Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2011 προειδοποιητική κατάληψη μιας ημέρας του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών.
3. Συμμετοχή στη σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα του Δήμου Γρεβενών και συντονισμός του αγώνα με προοπτική την κατάληψη διαρκείας των γραφείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών και του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών, τη συμβολική παράδοση των κλειδιών του Σχολείου στη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης κ. Έλενας Ζυγούρη και το κλείσιμο της Εγνατίας Οδού.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ικανοποιήσει το αίτημά μας. Επίσης καλούμε  όλους τους φορείς και όλους τους κατοίκους των Γρεβενών να συμμετέχουν και να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι «όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή».
Το ψήφισμα το υπογράφουν:
1. Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλεών
Ο Πρόεδρος      Αργύριος Γ. Καραλιόλιος
2. Για την Τοπική Κοινότητα Αμυγδαλεών
Ο Πρόεδρος    Αθανάσιος Πατσιαρίκας
3. Για τους Γονείς όλων των μαθητών του Σχολείου
Ο εκπρόσωπός τους Αθανάσιος Λιάκας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.