Για δύο ώρες,  παρέμεινε κλειστή η Διεύθυνση  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών, αφού κάτοικοι των Αμυγδαλιών πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη την Παρασκευή 4 Μαρτίου, από τις 8 το πρωί έως τις 10. Εκεί βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης ζητώντας να αποσύρει άμεσα η Κυβέρνηση το κλείσιμο των σχολείων και δη των Αμυγδαλιών, αφού οι κάτοικοι δεν συμφωνούν. Θα έπρεπε πρώτα να ερωτηθούν οι κάτοικοι των Αμυγδαλιών, είπε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Ο Αντιδήμαρχος Γρεβενών Κώστας Μιχαλογιάννης αρμόδιος σε θέματα Παιδείας, υπενθύμισε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να μην κλείσει κανένα σχολείο στον Νομό, λέγοντας επίσης πως η σημερινή κινητοποίηση είναι η απαρχή μιας σειράς κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες. «Το κλείσιμο του σχολείου των Αμυγδαλιών θα ήταν ένα ΄΄ράπισμα΄΄ τόσο για το χωριό όσο και για ολόκληρο τον Δήμο Γρεβενών»  κατέληξε ο Αντιδήμαρχος.

Η εκπαιδευτικός και Δημοτική Σύμβουλος Παναγιώτα Ντάγκα, μέλος της Λαϊκής Συσπείρωσης δήλωσε πως είναι κοντά στους κατοίκους που διαμαρτύρονται και κάλεσε όλους τους γονείς να εναντιωθούν στις καταργήσεις σχολείων λέγοντας επίσης πως η σημερινή Κυβέρνηση ζήτησε από τους Δήμους να καταθέσουν την απόψή τους διότι τους θέλει συνένοχους και συμμέτοχους διότι αυτοί θα αναλάβουν να καλύψουν το κόστος των μεταφορών των μαθητών.

Ο Παπα Ευθύμης, ο Ιερέας του χωριού,  διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να κλείνει σχολεία όταν επί Τουρκοκρατίας άνοιγαν σχολεία και έκλειναν φυλακές… Είπε ακόμη πως κανένα παιδί δεν θα πάει στο νέο σχολείο που πρόκειται να δημιουργηθεί στην Κιβωτό Γρεβενών.

Στη συνέχεια συνομιλήσαμε με τον Διευθυντή της Α΄Βάθμιας εκπαίδευσης που δέχεται τον τελευταίο καιρό σκληρή κριτική για την επιλογή του. Ο Γιώργος Νάστος επανέλαβε στον StarFm την πρότασή του για κλείσιμο του σχολείου των Αμυγδαλιών και αναβάθμιση του σχολείου της Κιβωτού σε 6θέσιο. «Η πρότασή μου έχει να κάνει με την σωστή εκπαίδευση των μαθητών που μόνο σε ένα σχολείο που θα έχει όλες τις ειδικότητες όπως αυτό που θέλουμε να δημιουργήσουμε θα έχουν. Μακάρι να πληρούσε τις προδιαγραφές το σχολείο των Αμυγδαλιών. Ήταν μία πρόταση που ήμουν υποχρεωμένος, για το καλό της εκπαίδευσης να καταθέσω. Το υπουργείο είναι αυτό τώρα που θα κληθεί να αποφασίσει περίπου τέλη Μαρτίου, και σίγουρα θα λάβει υπόψη του και το πολιτικό κόστος που θα έχει η κάθε απόφασή του.  Σε περίπτωση που αποφασίσει να παραμείνει το Δημοτικό των Αμυγδαλιών, εγώ θα είμαι αυτός που θα πανηγυρίσει πρώτος και υπόσχομαι  από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να το ενισχύσω με έναν ακόμη δάσκαλο. Άλλο όμως είναι το τι θέλω και άλλο είναι το  τι πρέπει να προτείνω για το καλό των μαθητών»…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.