Κατατέθηκε στις 23 Αυγούστου και θα συζητηθεί πιθανότατα την 1η Σεπτεμβρίου

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών κ. Αθανάσιος Χαντάβας, την Τρίτη 23 Αυγούστου 2011. Η ερώτηση που απευθύνεται στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, έχει ως αντικείμενο τη μείωση των οργανικών κλινών του Γ. Ν. Γρεβενών και θα συζητηθεί, πιθανότατα στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2011.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Ο Νομός Γρεβενών διαθέτει ένα στελεχωμένο, άρτια εξοπλισμένο και υπερσύγχρονο νοσοκομείο που είναι εγκατεστημένο πλησίον της Εγνατίας οδού. Παρά το γεγονός ότι ο Νομός Γρεβενών είναι πληθυσμιακά ο μικρότερος Νομός της Δυτικής Μακεδονίας, ειδικοί λόγοι όπως η αυξημένη γήρανση του πληθυσμού, η εξυπηρέτηση της περιοχής Βοϊου του Ν. Κοζάνης, αλλά και η εξυπηρέτηση των διερχομένων από την Εγνατία οδό επέβαλαν την πρόβλεψη 134 οργανικών κλινών στο Γ. Ν. Γρεβενών έναντι 120 κλινών που προβλέπονταν για τα νοσοκομεία της Καστοριάς και της Φλώρινας.
Η πρόβλεψη αυτή αποδείχθηκε ορθή, αν ληφθεί υπόψη ότι η πληρότητα των κλινών, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου σας, ανέρχεται στο 57% για το Γ. Ν. Γρεβενών έναντι 51% του Γ. Ν. Φλώρινας και 48% του Γ. Ν. Καστοριάς.
Το Υπουργείο σας πρόσφατα προέβη στον εξορθολογισμό και επανακαθορισμό των οργανικών κλινών των νοσοκομείων.
Για ανεξήγητους λόγους οι οργανικές κλίνες του Γ. Ν. Γρεβενών μειώθηκαν κατά 34 που είναι και η μεγαλύτερη μείωση μεταξύ των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας.
Αντιθέτως στο Γ. Ν. Καστοριάς οι οργανικές κλίνες παρέμειναν στις 120 παρά το γεγονός ότι εμφανίζει μικρότερη πληρότητα κλινών.
Η έλλειψη πειστικών εξηγήσεων σε συνδυασμό με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» της 14ης Αυγούστου 2011, που αναφέρεται σε επικείμενη συγχώνευση των Νοσοκομείων Γρεβενών και Καστοριάς, πυροδότησαν σενάρια εσκεμμένης υποβάθμισης του Γ. Ν. Γρεβενών που μάλιστα ο Δήμαρχος Γρεβενών τα κατήγγειλε, σε πρόσφατη συνέντευξή του και τα απέδωσε σε παρέμβαση πολιτικού παράγοντα της Καστοριάς.
Όλη αυτή η κατάσταση δημιούργησε σύγχυση, ανησυχία, προβληματισμό και απογοήτευση στους πολίτες του Ν. Γρεβενών οι οποίοι θεωρούν ότι η κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει ως πολίτες «δεύτερης κατηγορίας».

Μετά τα ανωτέρω, ερωτάστε:
1. Ποιοι λόγοι οδήγησαν στην υπερβολική μείωση των οργανικών κλινών του Γ.Ν Γρεβενών;
2. Για ποιους λόγους οι οργανικές κλίνες του Γ.Ν Καστοριάς παρέμειναν σταθερές σε αντίθεση με τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας;
3. Σχεδιάζετε συγχώνευση του Νοσοκομείου Γρεβενών και Καστοριάς;
4. Σκοπεύετε να επανορθώσετε την αδικία σε βάρος του Γ.Ν Γρεβενών;

Ο ερωτών βουλευτής
Αθανάσιος Χαντάβας»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.