Το περιστατικό συνέβη στο υπαίθριο θέατρο

Αναστάτωση προκλήθηκε προχτές βράδυ στο υπαίθριο θέατρο του δήμου Κοζάνης, λίγο πριν από την έναρξη της παράστασης της Κάρμεν Ρουγγέρη «Εκκλησιάζουσες σαν Παραμύθι», όταν μία γυναίκα που πήγε με την κόρη της να παρακολουθήσει την παράσταση από το δασάκι, γλίστρησε και έπεσε από μεγάλο ύψος στο κενό και τραυματίστηκε.

Ένας γιατρός που υπήρχε μεταξύ των θεατών, έδωσε τις πρώτες βοήθειες στην άτυχη γυναίκα, ενώ παράλληλα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ την μετέφερε στο νοσοκομείο Κοζάνης.

Οι γιατροί υπέβαλαν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις την τραυματία, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι πάλι δεν λειτουργούσε ο αξονικός τομογράφος, οπότε έγινε αναγκαστική διακομιδή στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, όπου η γυναίκα υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο έγινε πριν από δύο ημέρες με τον βαριά τραυματία του τροχαίου δυστυχήματος, καθώς ο αξονικός τομογράφος του Μαμάτσειου λόγω έλλειψης προσωπικού λειτουργεί μόνο την πρωινή βάρδια.

Διαπιστώθηκε πάντως ότι η 57χρονη έφερε θλαστικό τραύμα στο πίσω μέρος της κεφαλής, καθώς και τραύματα σε πολλά σημεία του σώματος. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η ζωή της άτυχης γυναίκας δεν διατρέχει κίνδυνο, αλλά θα παραμείνει στο νοσοκομείο για παρακολούθηση και νοσηλεία.

Ο πανικός που επικράτησε ανάμεσα στους θεατές μετά το συμβάν ήταν μεγάλος, ενώ έκδηλη ήταν η αγωνία της κυρίας Ρουγγέρη, η οποία ρωτούσε συνεχώς για την έκβαση της υγείας της 57χρονης γυναίκας που έπεσε στο κενό. Πάντως, η παράσταση πραγματοποιήθηκε κανονικά, έστω και με μικρή καθυστέρηση.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στο υπαίθριο θέατρο, υπάρχει θέμα ασφάλειας, ειδικά με τους θεατές που πάνε να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις πάνω από το δασάκι, επειδή αδυνατούν να πληρώσουν το αντίτιμο του εισιτηρίου. Επ’ αυτού πρέπει να υπάρξει άμεσα η μέριμνα της δημοτικής αρχής, πριν συμβούν πιο σοβαρά περιστατικά και θρηνήσουμε θύματα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.