Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνταγή: Λιγκουίνι με καπνιστό σολομό

25 Οκτωβρίου, 2018 by Σταματίνα

Απολαυστική συνταγή με ιδιαίτερη γεύση.

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 250 γρ. καπνιστό σολομό
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 ml. βότκα
  • 250 ml. κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • ξύσμα από 2 λάιμ
  • αλάτι
  • τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα λιγκουίνι σε αρκετό αλατισμένο νερό. Μόλις βράσουν, τα σουρώνετε και κρατάτε 200 ml. από το νερό του βρασίματος.
  2. Καίτε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνετε το βούτυρο, το σολομό και μαγειρεύετε για 1 λεπτό μέχρι να πάρει χρώμα, ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
  3. Ρίχνετε τη βότκα και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.
  4. Μαγειρεύετε για 2 λεπτά και προσθέτετε το νερό από το βράσιμο και τα μακαρόνια. Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  5. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το τυρί κρέμα, τον άνηθο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα λάιμ.
  6. Ανακατεύετε με μια τσιμπίδα και σερβίρετε ζεστό σε πιάτα.

 

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου, 2018 at 12:34 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply