Αυτή η μεσογειακή συνταγή είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή αν βρείτε καρότα διαφορετικών χρωμάτων.

Η σαλάτα είναι καλύτερη μετά από μια ώρα, όταν τα καρότα έχουν απορροφήσει τα αρώματα της σος.

Για 4 άτομα:

  • 1 κιλό καρότα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κ.γ. φρέσκος ψιλοκομμένος άνηθος (ή ½ κ.γ. αποξηραμένος)
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη μέντα (ή δυόσμος)
  • ½ κ.γ. σπόροι νιγέλας
  • ¾ κ.γ. σουσάμι
  • θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φωτογραφία: Matt Russell

Φωτογραφία: Matt Russell

Εκτέλεση:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200.
  • Καθαρίστε τα καρότα και κόψτε τα διαγώνια σε χοντρές φέτες.
  • Αφήστε τα σε 30-35’ με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ¼ κ.γ. αλάτι μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμένουν κάπως τραγανά.
  • Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε το γιαούρτι, τον άνηθο, τη μέντα, το σκόρδο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ¼ κ.γ. αλάτι, ¼ κ.γ. πιπέρι.
  • Μεταφέρετε τα καρότα σε μια πιατέλα. Περιχύστε με τη σος γιαουρτιού και ανακατέψτε καλά.
  • Πασπαλίστε με το σουσάμι και τη νιγέλα και σερβίρετε.

 

 

 

 

 

 

Από το βιβλίο Zaitoun: Recipes and Stories from the Palestinian Kitchen της Yasmin Khan, εκδ. Bloomsbury Publishing.

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.