Το κοτόπουλο είναι το πιο εύκολο στο ταίριασμα με ξινές ή γλυκιές γεύσεις.

Το ροδάκινο του δίνει μια καλοκαιρινή νότα.

Για 2-3 άτομα:

  • 1 κοτόπουλο, περίπου 1,5 κ.
  • 60 γρ. (4 κ.σ.) ανάλατο βούτυρο
  • 75 ml φρεσκοστιμένος χυμός λεμονιού
  • 6 μεσαία κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 1 μεγάλο λεμόνι κομμένο κυδωνάτο
  • 1 μεγάλο ροδάκινο, όχι πολύ μαλακό, κομμένο κυδωνάτο
  • θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Με το κοτόπουλο ταιριάζει ένα παγωμένο κρασί Riesling.

Με το κοτόπουλο ταιριάζει ένα παγωμένο κρασί Riesling.

Εκτέλεση:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C.
  • Σε ένα κατσαρολάκι, λιώστε το βούτυρο. Ανακατέψτε το με τον χυμό λεμονιού.
  • Βάλτε το κοτόπουλο σε ένα ταψί. Περιχύστε το με το μείγμα βούτυρο-λεμόνι και αλατοπιπερώστε το μέσα και έξω.
  • Βάλτε 2 κλωναράκια δεντρολίβανο μέσα στο κοτόπουλο. Βάλτε τα υπόλοιπα κλωναράκια, τις φέτες λεμόνι και ροδάκινο γύρω του.
  • Ψήστε για 45-55′, περιχύνοντας κάθε 15′ με τα ζουμιά από το ταψί.
  • Βάλτε το στο γκριλ για λίγα ακόμη λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το για λίγα λεπτά να ξεκουραστεί πριν το σερβίρετε.

 

 

 

 

 

 

Από το βραβευμένο βιβλίο μαγειρικής Eat in my Kitchen της Meike Peters (eatinmykitchen.meikepeters.com).

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.