Πολύ συχνά ακούμε για διάφορες πετυχημένες συμβουλές καθαριότητας που εφαρμόζουν πολλοί στα σπίτια τους. Κάποιες από αυτές, όμως, στην πραγματικότητα αποτελούν έναν μύθο και καλό θα ήταν να μην τις λαμβάνετε υπόψιν για την καθαριότητα στον προσωπικό σας χώρο.

Δείτε κάποιες που μπορεί ακόμη και να βλάψουν τα έπιπλά σας…

Ξεσκόνισμα των επίπλων με υγρά μαντηλάκια

Αν σας πει κάποιος να διώξετε τη σκόνη από τα έπιπλα χρησιμοποιώντας υγρά μαντηλάκια, απλώς μην τον ακούσετε. Υπάρχει κίνδυνος να μείνει λεκές στο ξύλο ή στα υφάσματα των επίπλων σας.

Γυάλισμα ξύλων με λάδι και λεμόνι

Πρόκειται για μια συμβουλή που ακούμε συχνά για το καθάρισμα των επίπλων. Μην το δοκιμάσετε, καθώς το μόνο που θα κάνει το ελαιόλαδο είναι να λειτουργήσει σαν μαγνήτης για τη σκόνη και όχι να την διώξει.

Καθαρισμός δερμάτινων καναπέδων με ξίδι

Ό,τι κι αν έχετε ακούσει, μην δοκιμάσετε να γυαλίσετε ή να καθαρίσετε έναν δερμάτινο καναπέ με ξίδι. Μπορεί το ξίδι να είναι χρήσιμο εργαλείο σε πολλές οικιακές δουλειές, αλλά δυστυχώς δεν είναι κατάλληλο για κάθε χρήση.

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.