Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γιατί μια γυναίκα δε θέλει να κάνει παιδί

26 Σεπτεμβρίου, 2018 by Σταματίνα

Η πλειονότητα των γυναικών θέλει κάποια στιγμή να κάνει παιδί, όμως υπάρχουν και κάποιες που αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό-αν όχι αρνητισμό-αυτή την προοπτική.

Οι κυριότεροι λόγοι:

Υπάρχουν γυναίκες, οι οποίες είναι τόσο δυναμικές και ανεξάρτητες, που νιώθουν ευτυχισμένες ακόμα και χωρίς να τεκνοποιήσουν. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η μητρότητα δεν είναι κάτι που γίνεται ψυχαναγκαστικά, αλλά με τη θέληση της γυναίκας.

Κάποιες άλλες θεωρούν ότι είναι μικρές ηλικιακά ή αρκετά ανώριμες/ανεύθυνες για να φέρουν έναν άνθρωπο στη ζωή και να του παρέχουν όσα έχει πραγματικά ανάγκη. Ανεξάρτητα αν ισχύει, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τις πιέσει να αναθεωρήσουν.

Ένας ακόμα λόγος που κάποιες γυναίκες δεν επιθυμούν να τεκνοποιήσουν είναι ο φόβος για το αύριο. Είτε αυτό έχει να κάνει με τις δυσκολίες της εποχής, είτε με το τι μπορεί να συνεπάγεται η γέννηση ενός παιδιού στην καριέρα τους, είτε με το αν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία σε όλα τα καθήκοντά τους ταυτόχρονα.

Υπάρχει επίσης περίπτωση να λειτουργούν αντιδραστικά στις απαιτήσεις της κοινωνίας και στην πίεση της οικογένειάς της να κάνει παιδί «όσο είναι καιρός».

Κανένας δεν τις ρώτησε αν νιώθουν έτοιμες, αν έχουν κάποιο άλλο πλάνο στο μυαλό τους αν τα φέρει έτσι η ζωή και δεν τεκνοποιήσουν (βλέπε υιοθεσία) και νιώθουν μεγάλο θυμό γι’αυτό.

Μια γυναίκα που δεν είναι έτοιμη να γίνει μάνα ή δηλώνει κατά της μητρότητας, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αποδιοπομπαίος τράγος από τον περίγυρό της.

Πρέπει να αφεθεί ελεύθερη να αποφασίσει τι θέλει εκείνη για τη ζωή της χωρίς πίεση. Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την πάρει χωρίς πραγματικά να το θέλει…

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2018 at 21:17 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply