Η επιχείρηση «καθαρίζω κρεμμύδι» δύσκολη μπορεί να μην είναι, αλλά σίγουρα είναι ιδιαίτερα… ευσυγκίνητη και δυσάρεστη. Γιατί, το να κλαις κάθε φορά πάνω από ένα καθαρισμένο κρεμμύδι ενώ τα μάτια τσούζουν, ευχάριστη στιγμή της μαγειρικής δεν τη λες σε καμία περίπτωση.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά μικρά και δοκιμασμένα κόλπα, που είτε σταματάνε το κλάμα μαχαίρι είτε το δάκρυ δεν τρέχει κορόμηλο. Δείτε ποια είναι αυτά. (Και όχι η μάσκα θαλάσσης δεν περιλαμβάνεται…).

Βάζετε το κρεμμύδι στο ψυγείο για καμιά ωρίτσα πριν το καθαρίσετε. Αν βιάζεστε, λίγα λεπτά στην κατάψυξη κάνουν την ίδια δουλειά. Όταν το κρεμμύδι είναι κρύο, τα ένζυμα που περιέχει μεταφέρονται πιο αργά, οπότε γλιτώνετε το κλάμα.

Μασήστε τσίχλα. Το μάσημα ελαχιστοποιεί τα δάκρυα πάνω από τα κρεμμύδι.

Βουτήξτε το σε ένα μπολάκι με ξύδι. Το αφήνετε να μουλιάσει για 5 λεπτά περίπου και μετά το καθαρίζετε.

Πλύντε το. Μόλις το καθαρίσετε και προτού το ψιλοκόψετε, το πλένετε με νεράκι της βρύσης.

Εναλλακτικά, μπορείτε να το κόψετε ενώ το έχετε βουτηγμένο στο νερό. Αποτελεσματικό ως κόλπο, αλλά όχι και τόσο βολικό.

Και τέλος, φροντίστε το μαχαίρι σας να είναι καλά ακονισμένο. Γιατί, αυτό βοηθά στο να απελευθερωθούν λιγότερες ουσίες που ερεθίζουν τα μάτια. Κι εδώ, εναλλακτικά μπορείτε πριν κόψετε το κρεμμύδι, να βρέξετε το μαχαίρι.

 

 

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.