Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αφράτη πορτοκαλόπιτα

11 Μαρτίου, 2018 by Σταματίνα

Το πορτοκάλια είναι εποχής, πολύ γλυκά και μυρωδάτα. Αξιοποιήστε τα σε ένα ζουμερό κέηκ.

Υλικά

  • 240 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο +λίγο βούτυρο για το πυρέξ
  • 240 γραμμάρια ζάχαρη +2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 240 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 4 πορτοκάλια ζουμερά

 

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Πάρτε το ξύσμα από τα 4 πορτοκάλια
  • Σε μπολ ρίξτε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, δουλέψτε καλά, να ασπρίσει
  • Προσθέστε τα αυγά ένα ένα, το αλεύρι, το μπέικιν, το ξύσμα
  • Προσθέστε τον χυμό από 2 πορτοκάλια
  • Βουτυρώστε ένα πυρέξ και αδειάστε το μείγμα
  • Ψήστε 40 λεπτά (50 λεπτά, αν το μαχαίρι δεν βγαίνει στεγνό)
  • Στο μεταξύ ετοιμάστε ένα σιρόπι: Χυμό από 2 πορτοκάλια, με τις 2 κουταλιές ζάχαρη, σε κατσαρολάκι
  • Βράστε το για 6 λεπτά
  • Αν θέλετε το γλυκό εκτός πυρέξ, αφήστε το να κρυώσει και βγάλτε το, πριν το περιχύσετε με σιρόπι
  • Αλλιώς, μέσα στο πυρέξ, περιχύστε λίγο λίγο το γλυκό με σιρόπι, να γίνει ζουμερό

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Κυριακή, 11 Μαρτίου, 2018 at 18:02 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply