Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πολιτική εκστρατεία κατά των ρώσων αθλητών βλέπει ο Πούτιν

28 Ιουλίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

Πίσω από τον αποκλεισμό τους…
poytin
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, επέρριψε σε μια σκιώδη εκστρατεία την ευθύνη για την άδικη

αφαίρεση από κάποιους Ρώσους αθλητές του δικαιώματος να μετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο (5-21/8) μετά τις καταγγελίες για ντόπινγκ, ενώ έριξε τα «βέλη» του εναντίον κοντόφθαλμων πολιτικών σκευωρών, όπως τους αποκάλεσε.

Ο Πούτιν, ο οποίος απευθυνόταν στα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας της χώρας στο Κρεμλίνο, τόνισε ότι η απόφαση από διεθνείς αθλητικούς οργανισμούς να αποκλείσουν κάποιους Ρώσους αθλητές από τους Αγώνες είναι αντίθετη με την κοινή λογική και τη νομιμότητα.

«Η σκόπιμη εκστρατεία με στόχο τους αθλητές μας χαρακτηρίστηκε από τα λεγόμενα διπλά μέτρα και σταθμά και επέλεξε την ιδέα της συλλογικής ευθύνης, η οποία δεν είναι συμβατή με τον αθλητισμό, τη δικαιοσύνη γενικά ή τους βασικούς κανόνες δικαίου» δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι το σκάνδαλο, το οποίο επικεντρώνεται στις καταγγελίες ότι η ρωσική κυβέρνηση και η υπηρεσία ασφαλείας FSB συστηματικά συγκάλυπταν το ντόπινγκ για χρόνια, είχε βάλει άδικα στο «στόχαστρο» πολλούς Ρώσους αθλητές, οι οποίοι δεν είχαν καν αντιμετωπίσει συγκεκριμένες και αποδεδειγμένες κατηγορίες. «Αυτό είναι ένα πλήγμα για ολόκληρο τον αθλητικό κόσμο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες» επισήμανε ο Πούτιν και συνέχισε: «Είναι φανερό ότι η απουσία Ρώσων αθλητών – ηγέτες σε πολλά αθλητικά αγωνίσματα – θα επηρεάσει σημαντικά την ένταση του ανταγωνισμού και θα μειώσει την αξία θέασης των επικείμενων αγωνισμάτων».

Επίσης, ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε την άποψη ότι κάθε μετάλλιο που θα κατακτηθεί στο Ρίο εν τη απουσία Ρώσων αθλητών θα αξίζει πολύ λιγότερο και πως τέτοιες νίκες θα έχουν μια εντελώς διαφορετική γεύση.

δολ,αμπε

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 28 Ιουλίου, 2016 at 09:30 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΣΤΙΒΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply