Στην ευρωπαϊκή επιστροφή
aek 2016
Την πίστη και αισιοδοξία ότι η ΑΕΚ μπορεί να φύγει από τη Γαλλία με ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Σέντ Ετιέν, για τον 3ο προκριματικό του Europa League, εξέφρασαν τόσο ο τεχνικός της «Ένωσης», Τιμούρ Κετσπάγια, όσο και ο Χρήστος Αραβίδης, ο οποίος εκπροσώπησε τους παίκτες της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου.


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο γεωργιανός τεχνικός:

Για το εάν η Σεντ Ετιέν ήταν… επιθυμητή αντίπαλος για την ΑΕΚ: «Και για μας δεν ήταν καλή η κλήρωση. Δεν αλλάζει όμως. Ήταν η Σεντ Ετιέν. Αυτό που μας μένει είναι να κάνουμε ότι είναι δυνατό για ένα καλό αποτέλεσμα».

Για το εάν τα αποτελέσματα των φιλικών τόνωσαν τους παίκτες ψυχολογικά:
«Τα φιλικά καλό για τους προπονητές να βλέπουν την ομάδα. Δεν είναι 100% έτοιμοι οι ποδοσφαιριστές. Δεν μας παρασύρουν τα αποτελέσματα. Ελπίζω η ομάδα μου να παρουσιαστεί έτοιμη να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για την απειρία των παικτών της ΑΕΚ σε μια «καυτή» έδρα:
«Δεν μας προβληματίζει. Έχουμε παίκτες που δεν είναι νέα παιδιά. Καμία ομάδα δεν είναι σε κατάσταση που θα θέλαμε. Έτσι είναι η διοργάνωση. Κάναμε πολύ καλή προετοιμασία. Θέλουμε να παρουσιαστούμε όσο καλύτερα γίνεται. Πολλές φορές έχω πει για να βγεις στην Ευρώπη από το γαλλικό πρωτάθλημα πρέπει να έχεις πολύ καλή ομάδα. Αυτή είναι η Σεντ Ετιέν. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι».

Για το εάν ο ίδιος μπορεί να εμπνεύσει τους παίκτες του από τις παραστάσεις που έχει και ως παίκτης της ΑΕΚ:
«Οι παίκτες δεν χρειάζονται έμπνευση. Το περίμεναν πολύ καιρό. Σχεδόν 4 χρόνια. Δεν είναι λίγος ο χρόνος. Από την πρώτη μέρα σκέφτονται αυτό το παιχνίδι. Δεν περίμεναν ότι θα είχαμε αυτή την κλήρωση. Είμαστε πανέτοιμοι. Σε τέτοια παιχνίδια δεν παίζει ρόλο η εμπειρία, αλλά η θέληση και η προσπάθεια».

Αραβίδης: «Ήρθαμε για το αποτέλεσμα»

Ο Χρήστος ΑΑραβίδης από την πλευρά του, τόνισε πως η ελληνική ομάδα δεν πρόκειται να «κλειστεί» πίσω, αλλά στόχος είναι πάντα το θετικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου:

Τι σημαίνει για εσάς η επιστροφή στην Ευρώπη;

«Αρχικά είναι πολύ σημαντικό ότι επιστρέφουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ερχόμαστε για να πετύχουμε καλό αποτέλεσμα. Θα μπορέσουμε να το κάνουμε αν προσέξουμε τα σημαντικά στοιχεία του αντιπάλου. Να κάνουμε το παιχνίδι μας. Πιστεύω πως μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, αρκεί να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο».

Η απουσία των δύο αστεριών της ομάδας, αλλάζει τα σχέδια;
«Το καλό είναι πως δεν έχουμε αλλάξει πρόσωπα και δεν έχουμε χάσει την ομοιογένεια. Έχουν γίνει κινήσεις για να γίνει καλύτερο το σύνολο. Όταν θα είναι τα παιδιά έτοιμα θα βοηθήσουν. Οσοι είναι εδώ πέρα θα προσπαθήσουμε για ένα καλό αποτέλεσμα. Είναι διπλά ματς και θα πρέπει να έχουμε ανάλογη τακτική για να πετύχουμε τον σκοπό μας».

Υπάρχουν πλεονεκτήματα για την ΑΕΚ σε αυτή τη χρονική περίοδο;
«Είμαστε μια πολύ δεμένη ομάδα. Πρόσωπα που γνωριζόμαστε μεταξύ μας και αυτή την εικόνα τη βγάζουμε στο γήπεδο. Θα δουλέψουμε για ένα καλό αποτέλεσμα. Αυτό είναι το μυστικό. Όλοι έχουμε αναγνωρίσει, σεβόμαστε, αλλά εκτιμούμε και τις δικές μας δυνατότητες».

Ποια τα ισχυρά σημεία της Σεντ Ετιέν;
«Πολύ καλή έδρα, με φανατικό κοινό, καλούς παίκτες και σύνολο. Θέλουμε να κάνουμε παιχνίδι όχι παθητικό ρόλο και μόνο άμυνα. Θα το δείξουμε στο γήπεδο».

Για την κακή παράδοση της ΑΕΚ με τις γαλλικές ομάδες;

«Αυτό είναι κάτι που φέρνει πίεση. Οι παραδόσεις όμως είναι μόνο για να σπάνε. Ακούγεται τετριμμένο, αλλά έχουμε κάνει πολλά την τελευταία διετία. Η εμπειρία έρχεται μέσα από τέτοια μεγάλα ματς. Είναι πρόκληση για κάθε παίκτη που θέλει να δείξει ότι μπορεί να σταθεί σε ψηλό επίπεδο. Είμαστε μία νέα ομάδα που θέλει να πετυχαίνει πράγματα».

δολ,αμπε

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.