Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΔΗ.ΚΕ.ΒΙ. Γρεβενών: «Ένα κομμάτι σύρμα» (εικόνες)

4 Ιουλίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

syrma 2Την Πέμπτη 30/06/2016 πραγματοποιήθηκε η δράση «Ένα κομμάτι σύρμα» και η προσέλευση των παιδιών ήταν πραγματικά ανέλπιστη .
syrma 7

syrma 8

Τα παιδιά αφού συζήτησαν και έδωσαν τις ιδέες τους σχετικά με το τι μπορούμε να φτιάξουμε με ένα κομμάτι σύρμα, οδηγήθηκαν στο στόχο της ημέρας, στην κατασκευή δηλαδή κούκλων με απλά, καθημερινά υλικά, όπως σύρμα πίπας, κουβάρια με κομμάτια υφασμάτων. Πρωτίστως χωρίστηκαν σε ομάδες και η κάθε ομάδα κλήθηκε να σκεφτεί τη δική της ιστορία, το δικό της θεατρικό σενάριο και έπειτα να φτιάξει τις κούκλες- πρωταγωνιστές της.

syrma 6

syrma 5

syrma 4

Η αστείρευτη φαντασία, η δεξιοτεχνία και οι υποσυνείδητες καλλιτεχνικές τάσεις των παιδιών έφτιαξαν αριστουργήματα! Τα σενάρια των ιστοριών τους ποικίλα, όπως και οι κούκλες τους που έπαιρναν ό,τι λογής μορφές χωράει το παιδικό μυαλουδάκι τους! Κούκλες κορίτσια, αγόρια, τέρατα, σούπερ-ήρωες, τίγρεις, λιοντάρια, δέντρα, λουλούδια, ακροβάτες, στεφάνια πρωταγωνίστησαν στις σκηνές των κουκλοθέατρων που είχαν δημιουργηθεί σε προηγούμενη δράση.
syrma 3
syrma 1
Ευχαριστούμε ολόψυχα τις εθελόντριες και φίλες της βιβλιοθήκης: Ιωάννα Κωτούλα , Μαρίνα Κουταλή και Βασιλική Λάμπρου για την πολύτιμη συμβολή τους στην υλοποίηση της δράσης.

loading…

This entry was posted on Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2016 at 21:28 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply