Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πηγή: Νέο επεισόδιο Ρωσίας-Τουρκίας -«Δεν θα περάσει έτσι», διαμηνύει η Μόσχα

4 Φεβρουαρίου, 2016 by Σταματίνα

rwsia-tourkia-708

Σε παραβίαση της Συνθήκης «Ανοιχτοί Ουρανοί» προχώρησε η Αγκυρα, μη επιτρέποντας Ρώσους παρατηρητές να διεξάγουν προγραμματισμένη πτήση επιθεώρησης πάνω από τουρκικό έδαφος.

Στο πλαίσιο της Συνθήκης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, είχε προγραμματιστεί πτήση από 1 έως 5 Φεβρουαρίου από το ρωσικό αεροσκάφος An-30Β, το οποίο και θα πετούσε από τουρκικά αεροδρόμια που φιλοξενούν νατοϊκά αεροσκάφη (βλ. Ιντσιρλίκ), αλλά και κατά μήκος των συνόρων Συρίας-Τουρκίας.«Ωστόσο μετά την άφιξη στην Τουρκία της ρωσικής αποστολής και την υποβολή των σχεδίων πτήσεων το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απαγόρευσε την πτήση», τόνισε Ρώσος αξιωματούχος.

«Δεν θα αφήσουμε αναπάντητη την παραβίαση αυτή της συνθήκης από την Τουρκία, χωρίς την πρέπουσα απάντηση», υπογράμμισε, λέγοντας πως αυτή η κίνηση αποτελεί προσπάθεια συγκάλυψης της τουρκικής στρατιωτικής δραστηριότητας.

 

 

iefimerida

This entry was posted on Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2016 at 17:31 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply