Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

62 πλούσιοι κατέχουν όσα και 3,5 εκατομμύρια φτωχοί

22 Ιανουαρίου, 2016 by Σταματίνα

riches

Η βρετανική ΜΚΟ Oxfam δημοσίευσε τη Δευτέρα,

18 Ιανουαρίου, το ποσοστό του πλούτου που κρατά στα χέρια του το 1% των πλουσίων του πλανήτη.«Η διαφορά ανάμεσα στους πιο πλούσιους και το υπόλοιπο του πληθυσμού μεγάλωσε θεαματικά το 2015» αναφέρει η ΜΚΟ στη μελέτη της.
«Η Oxfam είχε προβλέψει ότι το 1% του πληθυσμού θα κατείχε περισσότερα από τον υπόλοιπο πληθυσμό μέσα στο 2016. Αυτή η πρόβλεψη τελικά πραγματοποιήθηκε μέσα στο 2015: ένα χρόνο νωρίτερα» προσθέτει η μελέτη.
Πράγματι, σύμφωνα με την Oxfam «62 πλούσιοι κατέχουν όσα και το μισό του υπόλοιπου πληθυσμού, ενώ πριν από πέντε χρόνια ήταν 388 πλούσιοι που κατείχαν αυτό τον πλούτο».
Σύμφωνα με την ΜΚΟ, «από την αρχή του 21ου αιώνα, οι μισοί φτωχοί του πλανήτη ανέβασαν κατά 1% τα υπάρχοντά τους, ενώ το 1% των πλουσίων κέρδισαν τη μισή από αυτή την αύξηση».
Για να αντιμετωπιστεί αυτή η απίστευτη ανισότητα, η Oxfam συμβουλεύει να μπει τέλος «στην εποχή των φορολογικών παραδείσων». «Πρέπει να πιέσουμε τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις και τις οικονομικές ελίτ, στο Νταβός, ώστε να δεσμευτούν για να μπει τέλος στους φορολογικούς παραδείσους οι οποίοι τροφοδοτούν τις παγκόσμιες ανισότητες και εμποδίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια άτομα να βγουν από τη φτώχεια», εξηγεί η Winnie Byanyima, η γενική διευθύντρια της Oxfam International, η οποία θα είναι παρούσα στο Νταβός.

iefimerida

This entry was posted on Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2016 at 20:12 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply