Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι 10 πιο πολυφορεμένες λέξεις σε βιογραφικά -Μην τις έχετε στο δικό σας

22 Ιανουαρίου, 2016 by Σταματίνα

viografika-lexeis-pou-den-vazoume-708

Το βιογραφικό είναι εικόνα σας σε μια εταιρεία πριν καν πατήσετε το πόδι σας σε αυτή για συνέντευξη. Γι΄αυτό το λόγο θα πρέπει να είναι άψογο, ώστε να έχετε μια ευκαιρία να ξετυλίξετε και την προσωπικότητά σας.

Ερευνα έχει δείξει πως έχετε μόλις 8,8 δευτερόλεπτα για να εντυπωσιάσετε αυτόν που διαβάζει το CV σας. Το LinkedIn για να σας βοηθήσει συνέλεξε και δημοσίευσε τις 10 λέξεις που έχουν βαρεθεί να διαβάζουν οι υπεύθυνοι προσωπικού σε βιογραφικά.

  1. Με κίνητρο
  2. Ενθουσιώδης
  3. Δημιουργικός
  4. Με ρεκόρ
  5. Παθιασμένος
  6. Επιτυχημένος
  7. Δυναμικός
  8. Ηγέτης
  9. Με στρατηγική
  10. Εμπειρος

Αν δείτε κάποιες από αυτές τις λέξεις στο CV πατήστε διαγραφή και σκεφτείτε εναλλακτικές λύσεις για να περιγράψετε την προσωπικότητα σας, χωρίς να χρησιμοποιήσετε επίθετα.

Αντί να πείτε για παράδειγμα «παθιασμένος» ή «ενθουσιώδης» προτιμήστε να μιλήσετε για μια εθελοντική σας εμπειρία ή για κάτι που συμμετείχατε και είχατε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον. Για το «δημιουργικός» από την άλλη πλευρά, επιλέξτε να πείτε κάτι όπως «βλέπω τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο».

Κάπως έτσι με μικρές περιγραφές και διαφορετικά λόγια παρουσιάζετε στον άλλον όλα αυτά που σας χαρακτηρίζουν χωρίς να γράψετε βαρετές και πολυφορεμένες λέξεις.

 

iefimerida

This entry was posted on Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2016 at 22:55 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply