Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Λουκέτο» στο Al Jazeera στην Αμερική

16 Ιανουαρίου, 2016 by Σταματίνα

aljazeera-708

Το κλείσιμο του Al Jazeera στην Αμερική ανακοίνωσε το Al Jazeera Media Network, με το κανάλι να σταματά τις δραστηριότητές στις 30 Απριλίου.

Το οικονομικό περιβάλλον στα ΜΜΕ οδήγησε σε αυτή την απόφαση, παρά την επιτυχημένη παρουσία του.

«Ξέρω ότι είναι μια τεράστια απογοήτευση για όλους που έχουν εργαστεί ακούραστα για το μακροπρόθεσμο μέλλον μας», τόνισε σε σημείωμά του ο διευθύνων σύμβουλος του Al Jazeera Αμερικής, Αλ Ανστει.

Σύμφωνα με το CNN Money, το δίκτυο είχε προβλήματα με τη τηλεθέασή του με μόνο 20.000 με 40.000 άτομα να το παρακολουθούν κατά τη διάρκεια του prime time.«Η απόφαση από το διοικητικό συμβούλιο πάρθηκε εξαιτίας του επιχειρηματικού μοντέλου μας, που δεν είναι βιώσιμο υπό το πρίσμα των οικονομικών προκλήσεων στην αγορά των μέσων ενημέρωσης των ΗΠΑ», προσέθεσε ο Ανστει.

Κάποιοι συνέδεσαν το τέλος του καναλιού με την αιφνίδια πτώση της τιμής του πετρελαίου, το οποίο την Τρίτη «βυθίστηκε» κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι. Η κυβέρνηση του Κατάρ – τελικός ιδιοκτήτης του καναλιού- λαμβάνει μεγάλο μέρος του εισοδήματός του από τη μαζική παραγωγή πετρελαίου στον Κόλπο.

iefimerida

This entry was posted on Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2016 at 16:42 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply