si-708_41

Οι άνθρωποι είναι ανθεκτικά και εργατικά πλάσματα. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν οι κάτοικοι του Oymyakon στη Ρωσία που θεωρείται το πιο παγωμένο χωριό του πλανήτη.

Ο φωτογράφος Amos Chapple επισκέφθηκε πρόσφατα το χωριό στο οποίο οι θερμοκρασίες φτάνουν τους μείον 50 βαθμούς Κελσίου ενώ το ρεκόρ των χαμηλότερων θερμοκρασιών σημειώθηκε το 1924 όταν τα θερμόμετρα έδειξαν μείον 71 βαθμούς.

Ο Chapple έμεινε στην περιοχή πέντε εβδομάδες και απαθανάτισε τη ζωή των κατοίκων του πιο παγωμένου χωριού του κόσμου.





Ξεκίνησε το ταξίδι από το Γιακούτσκ, την πρωτεύουσα της περιοχής Σάκχα  που βρίσκεται στη βορειοανατολική Ρωσία, αριθμεί 300.000 κατοίκους και θεωρείται η πιο κρύα πρωτεύουσα του κόσμου.

«Παρά το γεγονός ότι οι θερμοκρασίες τον χειμώνα συνήθως πέφτουν κάτω από τους μείον 20 βαθμούς Κελσίου οι κάτοικοι είναι φιλικοί, κοσμοπολίτες και εκπληκτικά ντυμένοι» δήλωσε ο Amos στο Business Insider προσθέτοντας πως αυτό που τους κάνει να επιβιώνουν στις πολικές θερμοκρασίας είναι το «ρώσικο τσάι» που δεν είναι άλλο από τη ρώσικη βότκα.

«Οι επιπτώσεις του Ψυχρού Πολέμου είναι πολύ λίγο αισθητές στην περιοχή με τους κατοίκους να είναι πολύ πιο εξωστρεφείς από τους Ρώσους και να μη φέρνουν κανένα αίσθημα ‘τραυματισμένης υπερηφάνειας’ από την κατάρρευση της αυτοκρατορίας», δήλωσε ο Chapple.

Χρειάστηκαν δυο μέρες κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες για να φτάσει ο Chapple στο πιο παγωμένο χωριό του κόσμου.

«Θυμάμαι ακόμα το αίσθημα του κρύου στα πόδια μου» δήλωσε μιλώντας στο Weather Channel «τα σάλια μου είχαν παγώσει σε τέτοιο βαθμό που ήταν σαν βελόνες που τρυπούσαν τα χείλη μου» συμπλήρωσε.

Οι άνθρωποι που ζουν στο Oymyakon χρησιμοποιούν βοηθητικά κτίσματα, διότι το έδαφος είναι πολύ παγωμένο για να εγκατασταθούν συστήματα αποχέτευσης ενώ καταναλώνουν κρέας και ψάρια μια και τα φυτά δεν ευδοκιμούν σε τόσο αντίξοες συνθήκες.

 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.