Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πότε οι γυναίκες φτάνουν πιο εύκολα σε οργασμό – Από το Ινστ. Σεξ. Υγείας Θ. Ασκητή

26 Ιουνίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

σχεσεις 3Ο γυναικείος οργασμός είναι το πιο άγνωστο και μυστηριώδες κεφάλαιο της γυναικείας σεξουαλικότητας.

Σύμφωνα με τις έρευνες της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (Ε.Μ.Α.Σ.), το 10% των γυναικών δεν έχουν έρθει ποτέ σε οργασμό, το 15% αναφέρουν δυσκολία στην επίτευξη οργασμού, ενώ ένα ποσοστό της τάξεως του 50% των γυναικών που έχουν έρθει σε οργασμό δεν δηλώνει ικανοποιημένο ούτε από την ποιότητα του οργασμού ούτε και από τη συχνότητά του.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Personality and Individual Differences (2015) έδειξε ότι οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να έχουν οργασμό στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής εάν πιστεύουν ότι οι άλλες γυναίκες θεωρούν τον σύντροφό τους ελκυστικό.

Στην έρευνα συμμετείχαν 439 γυναίκες, οι οποίες διατηρούσαν ετεροφυλοφιλικές σχέσεις.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ερωτήθηκαν:

-εάν έφταναν σε οργασμό στο σεξ,
-πόσο ελκυστικό έβρισκαν τον παρτενέρ τους,
-πόσο θεωρούσαν ότι πίστευαν το ίδιο και οι άλλες γυναίκες.

Όσο αυξανόταν η πεποίθηση ότι ο σύντροφός τους φαινόταν γοητευτικός και στα μάτια άλλων γυναικών, τόσο πιθανότερο ήταν να κορυφώσουν, καθώς η διέγερση και το φαντασιωσικό ερέθισμα γίνονταν όλο και πιο έντονα. Τα αποτελέσματα εξηγήθηκαν με βάση την εξελικτική θεωρία της σεξουαλικής επιλογής.

onmed

This entry was posted on Παρασκευή, 26 Ιουνίου, 2015 at 00:16 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΓΥΝΑΙΚΑ, Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply