σχεσεις 3Ο γυναικείος οργασμός είναι το πιο άγνωστο και μυστηριώδες κεφάλαιο της γυναικείας σεξουαλικότητας.

Σύμφωνα με τις έρευνες της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (Ε.Μ.Α.Σ.), το 10% των γυναικών δεν έχουν έρθει ποτέ σε οργασμό, το 15% αναφέρουν δυσκολία στην επίτευξη οργασμού, ενώ ένα ποσοστό της τάξεως του 50% των γυναικών που έχουν έρθει σε οργασμό δεν δηλώνει ικανοποιημένο ούτε από την ποιότητα του οργασμού ούτε και από τη συχνότητά του.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Personality and Individual Differences (2015) έδειξε ότι οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να έχουν οργασμό στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής εάν πιστεύουν ότι οι άλλες γυναίκες θεωρούν τον σύντροφό τους ελκυστικό.

Στην έρευνα συμμετείχαν 439 γυναίκες, οι οποίες διατηρούσαν ετεροφυλοφιλικές σχέσεις.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ερωτήθηκαν:

-εάν έφταναν σε οργασμό στο σεξ,
-πόσο ελκυστικό έβρισκαν τον παρτενέρ τους,
-πόσο θεωρούσαν ότι πίστευαν το ίδιο και οι άλλες γυναίκες.

Όσο αυξανόταν η πεποίθηση ότι ο σύντροφός τους φαινόταν γοητευτικός και στα μάτια άλλων γυναικών, τόσο πιθανότερο ήταν να κορυφώσουν, καθώς η διέγερση και το φαντασιωσικό ερέθισμα γίνονταν όλο και πιο έντονα. Τα αποτελέσματα εξηγήθηκαν με βάση την εξελικτική θεωρία της σεξουαλικής επιλογής.

onmed

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.