Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα ζαχαρούχα ποτά απειλούν το στήθος;

1 Ιουλίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Καναδοί ερευνητές βρήκαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν τρία ή περισσότερα ζαχαρούχα αναψυκτικά την εβδομάδα έχουν πιο πυκνούς μαστούς.
ZAXARWTAΟι ερευνητές διαπίστωσαν μελετώντας 1.555 γυναίκες ότι όσο περισσότερα ζαχαρούχα αναψυκτικά κατανάλωναν οι γυναίκες τόσο υψηλότερη ήταν η πυκνότητα των μαστών τους, ένας παράγοντας που με τη σειρά του, θεωρείται επιβαρυντικός όσον αφορά την πρόκληση καρκίνου του μαστού.

Οι γυναίκες με πολύ πυκνούς μαστούς θεωρούνται υψηλότερου κινδύνου όσον αφορά την εκδήλωση καρκίνου του μαστού. Επίσης, μπορεί να συμβεί κατά την αξιολόγηση μιας μαστογραφίας οι όγκοι να μην ανιχνεύονται εύκολα στους πυκνούς μαστούς.

Στην εν λόγω έρευνα οι γυναίκες – μισές εκ των οποίων ήταν προεμμηνοπαυσιακές και μισές μετεμμηνοπαυσιακές – συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια όσον αφορά τη συχνότητα με την οποία έπιναν ζαχαρούχους χυμούς και αναψυκτικά. Η πυκνότητα των μαστών τους μετρήθηκε με μαστογραφίες.

Σύμφωνα με την δρ Caroline Diorio από το Πανεπιστήμιο Laval του Κεμπέκ μεταξύ των γυναικών εκείνες που έπιναν τρία ή περισσότερα ζαχαρούχα ποτά την εβδομάδα είχαν κατά μέσο όρο πυκνότητα μαστού 29,6%, συγκριτικά με όσες δεν τα κατανάλωναν και οι οποίες είχαν πυκνότητα μαστού της τάξεως του 26,2%.

«Μια αύξηση της τάξεως του 3% όσον αφορά την πυκνότητα του μαστού δεν είναι αμελητέα όσον αφορά τον κίνδυνο του καρκίνου του μαστού», επισημαίνει η δρ. Diorio. Εκτιμάται ότι η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης προάγει την κυτταρική ανάπτυξη, κατά συνέπεια και την πυκνότητα των μαστών.

vita

This entry was posted on Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2014 at 14:23 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply