Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

1.000 μαστιγώματα και φυλακή σε διευθυντή site

9 Μαΐου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Δέκα χρόνια φυλάκισης και 1.000 μαστιγώματα είναι η τιμωρία που επέβαλε δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας στον επικεφαλής ιστοσελίδας που τόλμησε να θέσει σε συζήτηση το θέμα της θρησκείας!
IDIOKTHTHS SITEΔέκα χρόνια φυλάκισης και 1.000 μαστιγώματα είναι η τιμωρία που επέβαλε δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας στον επικεφαλής ιστοσελίδας που τόλμησε να θέσει σε συζήτηση το θέμα της θρησκείας.

Ο Ραίφ Μπαντάουι ιδρυτής του site «Free Saudi Liberals» συνελήφθη τον Ιούνιο του 2012 και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κυβερνοέγκλημα και ανυπακοή στον πατέρα του.

Το site του είχε δημοσιεύσει άρθρα που ασκούσαν κριτική σε ανώτατους θρησκευτικούς ηγέτες όπως τον Μεγάλο Μουφτή. Οι εισαγγελείς του δικαστηρίου είχαν ζητήσει να δικαστεί ο Μπαντάουι για αποστασία, μια κατηγορία που επισύρει την θανατική ποινή.

Τον περασμένο Απρίλιο η Σαουδική Αραβία είχε υιοθετήσει μια σειρά από νέους νόμους που χαρακτηρίζουν τρομοκράτες τους άθεους.

thetoc

This entry was posted on Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2014 at 20:12 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply