ΠΑΣάς στα Γιάννενα ο ΠΑΟΚ στο φινάλε, με Λούκας και Λάζαρ«Ζωντανός» στη μάχη του τίτλου έμεινε ο ΠΑΟΚ. Με γκολ των Λούκας (83′ πέναλτι) και Λάζαρ (87′) η ομάδα του Χούουμπ Στέφενς επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

Ανοιχτό ποδόσφαιρο παίχτηκε στο πρώτο ημίχρονο και από τις δύο ομάδες. Από τα πρώτα λεπτά η μπάλα παιζόταν πάνω κάτω, με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει πιο δυνατά και να πιέζει την άμυνα των γηπεδούχων. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Βελλίδης έκανε διπλή απόκρουση στα σουτ των Λούκας και Στοχ, κρατώντας το σκορ στο 0-0.

Η μεσαία γραμμή του ΠΑΣ δε λειτουργούσε καλά στο ξεκίνημα, με το Ντε Βινσέντι να μη μπορεί να βγάλει τις κάθετες μπαλιές. Μία φορά το έκανε ο Αργεντινός στο πρώτο μέρος και οι γηπεδούχοι έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν με τον Ίλιτς. Ο Σέρβος βρέθηκε απέναντι από το Γλύκο, αλλά κάπου…κόλλησε και το σουτ που επιχείρησε από το σημείο του πέναλτι ήταν άστοχο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ομάδα του Σάκη Τσιώλη να πλησιάζει στο γκολ στο 52΄ με το σουτ του Λίλα από την περιοχή να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γλύκου. Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 55΄ με το Σαλπιγγίδη να βγαίνει σε θέση σέντερ φορ, αλλά το πλασέ που επιχείρησε δεν ήταν καλό και ο Βελλίδης έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ.

Νέα σπουδαία επέμβαση του γκολκίπερ του ΠΑΣ στο 66΄ μετά το δυνατό σουτ του Στοχ, ενώ στο 69΄ ο Ντε Βινσέντι έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν το σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση στην περιοχή, χωρίς να πιέζεται, έφυγε άουτ. Η σειρά του Γλύκου στο 79΄ να επέμβει στο δυνατό συρτό σουτ του Βίλα, με τον Αλβανό να μη βλέπει το Ντε Βινσέντι που ήταν μόνος του στην «καρδιά» της μικρής περιοχής.

Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στο 83′. Ο Λούκας γύρισε τη μπάλα στην περιοχή και ο Μπέριος στην προσπάθειά του να ανακόψει το Νέτσιντ τον έριξε στο έδαφος και ο Σπάθας σωστά υπέδειξε το πέναλτι.

Λανθασμένα, όμως, απέβαλλε με απευθείας κόκκνη κάρτα τον αμυντικό του ΠΑΣ, μιας και ο Τσέχος επιθετικός του «δικεφάλου» δεν είχε πορεία προς την εστία. Το ματς τελείωσε στο 87΄ με το υπέροχο γκολ του Λάζαρ με το δεξί σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και κάρφωσε τη μπάλα στα παραθυράκι του Βελλίδη (2-0).

Υποβασταζόμενος αποχώρησε από τον αγώνα ο Νίνης, ο οποίος τραυματίστηκε και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει υποστεί θλάση στον δικέφαλο.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ για την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Διαιτητής: Η.Σπάθας (Πειραιά)

Κίτρινες: Κοροβέσης, Λίλα, Κολοβέτσιος – Κατσουράνης, Νίνης, Τζαβέλλας, Σπυρόπουλος

Κόκκινες: 83΄ Μπέριος

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ (74΄ Ντάσιος), Μπέριος, Στρούνα (84΄ Βισέντο), Τσουκαλάς (90΄ Σκόνδρας), Λίλα, Ντε Βινσέντι, Βίλα, Κοροβέσης, Ίλιτς

ΠΑΟΚ (Χούουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Λαζάρ, Τζιόλης, Νίνης (43΄ Γεωργιάδης), Λούκας, Στοχ (77΄ Βούκιτς), Σαλπιγγίδης (58΄ Νέτσιντ)

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.