Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πρόστιμο στην ΕΠΟ για ακροδεξιό πανό σε ματς της Εθνικής

12 Νοεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Στο ματς με τη Σλοβακία

Πρόστιμο στην ΕΠΟ για ακροδεξιό πανό σε ματς της ΕθνικήςΜε πρόστιμο περίπου 25.000 ευρώ τιμωρήθηκε η ΕΠΟ από τη FIFA για τη συμπεριφορά των Ελλήνων οπαδών στο παιχνίδι με τη Σλοβακία στις 11 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, το πρόστιμο επιβλήθηκε στην ΕΠΟ για πανό με ακροδεξιό περιεχόμενο που αναρτήθηκε στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», πράξη που κατήγγειλε η οργάνωση FARE (το Ποδόσφαιρο κατά του ρατσισμού στην Ευρώπη).

Ποινές από τη FIFA επιβλήθηκαν επίσης κατά της Σκωτίας και της Ρουμανίας, την εθνική μάδα της οποίας θα αντιμετωπίσει το ελληνικό συγκρότημα την προσεχή Παρασκευή και την επόμενη Τρίτη σε αγώνες μπαράζ για την πρόκριση στο μουντιάλ 2014 της Βραζιλίας.

Η ομοσπονδία της Ρουμανίας θα καταβάλει πρόστιμο 8.000 ευρώ για τον αγώνα με την Εσθονία στις 15 Οκτωβρίου και η Σκωτία το ίδιο ποσό για ελλιπή μέρα ασφαλείας στο ματς με την Κροατία (15/10).

Οι Ρουμάνοι οπαδοί εκτός άλλων, είχαν σηκώσει στον αγώνα με την Εσθονία πανό υπέρ της ελληνικής νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Ακόμη, η FIFA τιμώρησε με πρόστιμο περίπου 29.000 ευρώ την κροατική ομοσπονδία για απρεπή συμπεριφορά οπαδών της στο ματς με το Βέλγιο στις 11/10 (ναζιστικούς χαιρετισμούς κλπ) και άλλα 12.000 ευρώ για τον ίδιο λόγο στο παιχνίδι με τη Σκωτία 4 ημέρες αργότερα.

αμπε

This entry was posted on Τρίτη, 12 Νοεμβρίου, 2013 at 21:42 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply