Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης σε… ζηλιάρη ιερέα για δολιοφθορές σε βάρος του αντίζηλού του!

Οκτώβριος 22nd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ποινή φυλάκισης 20 μηνών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε ιερέα ο οποίος κατηγορείται ότι πυρπόλησε και προκάλεσε δολιοφθορές στο αυτοκίνητο του ερωτικού… αντίζηλού του.

Ο κατηγορούμενος ο οποίος πίστευε ότι η σύζυγος του διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με άλλον άνδρα κατηγορείται ότι έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητο του «υπόπτου» ενώ φέρεται ότι νωρίτερα είχε «κόψει» τα φρένα του οχήματος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία η παράνομη δραστηριότητα του ιερέα ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2006 σε χωριό της Θεσσαλονίκης και συνεχίστηκε για περίπου πέντε μήνες. Η έρευνα ξεκίνησε όταν ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που πυρπολήθηκε κατέθεσε μήνυση. Ο ιερέας αρχικά παραπέμφθηκε να δικαστεί για πρόκληση έκρηξης που είχε αποτέλεσμα να προκύψει κίνδυνος σε άνθρωπο, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών, αφού κατηγορήθηκε ότι έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητο με βόμβα μολότοφ!

Τελικά από το δικαστήριο η κακουργηματική κατηγορία μετατράπηκε σε πλημμέλημα καθώς κρίθηκε ότι δεν προέκυψε από τη φωτιά κίνδυνος για άνθρωπο ενώ δε διαπιστώθηκε ότι είχε χρησιμοποιήσει βόμβα μολότοφ. Ο ιερέας κρίθηκε ένοχος για απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και διακεκριμένες φθορές. Εκτός από τον εμπρησμό του αυτοκινήτου και τη δολιοφθορά στα φρένα ο ιερέας κατηγορήθηκε ότι είχε ρίξει στο όχημα και διαβρωτικό υγρό για να προκαλέσει φθορές.

«Είχαμε διαφορές σαν ανδρόγυνο. Λίγο με ζήλευε» κατέθεσε μεταξύ άλλων η σύζυγος του ιερέα μετά από επίμονες ερωτήσεις των δικαστών. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος απολογούμενος στο δικαστήριο αρνήθηκε τις κατηγορίες προβάλλοντας άλλοθι για τις ημερομηνίες κατά τις οποίες τελέστηκαν οι συγκεκριμένες παράνομες πράξεις. Ωστόσο οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν δεκτοί από το δικαστήριο και κρίθηκε ένοχος.

Βασίλης Κυριακούλης

This entry was posted on Τρίτη, Οκτώβριος 22nd, 2013 at 14:52 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply