Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα ψηλοτάκουνα προκαλούν μακροχρόνιες βλάβες

13 Αυγούστου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Τα ψηλοτάκουνα προκαλούν μακροχρόνιες βλάβεςΜία ώρα, έξι λεπτά και 48 δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να αρχίσετε να νιώθετε ενοχλήσεις στα σφηνωμένα στις στενές ψηλοτάκουνες γόβες σας πόδια σας.

Βέβαια, υπάρχουν και οι πιο ευαίσθητες γυναίκες (περίπου το 20% αυτών) που δήλωσε ότι αισθάνεται άβολα με τα τακούνια από τα πρώτα κιόλας δέκα λεπτά που τα φοράει.

Πάνω από το ένα τρίτο των συμμετεχόντων σε έρευνα που διεξήχθη στη Μεγάλη Βρετανία, ανέφερε ότι καταλήγει ξυπόλητο κατά την επιστροφή στο σπίτι μετά από μια βραδινή έξοδο.

Τα δεδομένα αυτά προήλθαν από μελέτη του κολλεγίου ποδιατρικής, στην οποία συμμετείχαν 2.000 Βρετανοί και Βρετανίδες καθώς επίσης και 60 ποδίατροι και πεντικιουρίστες.

Όταν κανείς σφηνώνει τα πόδια του σε μικρότερα και στενά παπούτσια, μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνιες βλάβες όπως αρθρίτιδα, κατάγματα, προβλήματα στα νεύρα κ.ά. τα οποία μπορεί να απαιτούν μέχρι και χειρουργική επέμβαση ή ενέσεις με στεροειδή, προειδοποιεί ο ποδίατρος Mike O’Neill, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι γυναίκες που φοράνε ψηλοτάκουνα, διατρέχουν κίνδυνο μόνιμης βλάβης στο όνομα της μόδας και της ομορφιάς» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, όσο πιο νέα μια γυναίκα τόσο μεγαλύτερη ζημιά κάνει στον εαυτό της, καθώς τα νέα κορίτσια τείνουν να επιλέγουν όλο και ψηλότερα τακούνια.

newsbeast

This entry was posted on Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2013 at 18:36 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply