Ο Δ. Μελισσανίδης θέλει κοντά του τον Π. Παππά (πάνω) και τον Π. Χατζηιωάννου, ενώ έκανε άνοιγμα και στον Ντ. Νικολαΐδη παρά τις διαφορές που είχαν στο παρελθόν. O Δημήτρης Μελισσανίδης σέντραρε, έδωσε την πρώτη πάσα και ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ, Πόλυς Χατζηιωάννου, αποφάσισε να πάρει την μπάλα και να κάνει… παιχνίδι. Να βγει δημόσια και να ταχθεί στο πλευρό του «τίγρη», γινόμενος «συμπαίχτης» του στο όραμα ανέγερσης γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια, υπό την επίβλεψη του γνωστού αρχιτέκτονα Στέλιου Αγιοστρατίτη. Κι αν τα θεμέλια της «Αγιάς Σοφιάς», ή όπως αλλιώς ονομαστεί το σχεδιαζόμενο γήπεδο της «Ενωσης», τα έβαλε ο Δ. Μελισσανίδης, ο Π. Χατζηιωάννου ήταν ο πρώτος που συνέχισε την ανέγερση του οράματος. Παράλληλα, όμως, ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να εμπλακεί στα διοικητικά της ΑΕΚ, όπερ σημαίνει ότι το «χτίσιμο» της ομάδας θα βαρύνει άλλους ή μόνο του τον Δ. Μελισσανίδη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αναζητούσε κυρίως «συμπαίχτες» για το γήπεδο.

Ενας από τους κύριους παραλήπτες των σκέψεων του Δ. Μελισσανίδη ήταν ο Πόλυς Χατζηιωάννου. Ο Κύπριος εφοπλιστής, που παραμένει φανατικός οπαδός της ΑΕΚ, αρχικά ήταν «κουμπωμένος». Κι όλα αυτά διότι αισθάνεται «πληγωμένος» από συγκεκριμένα πρόσωπα και πρακτικές, με τους επαΐοντες να δείχνουν προς την πλευρά Νικολαΐδη. Γι’ αυτό, άλλωστε, έλαβε την απόφαση να αποχωρήσει το 2010 από το μετοχικό σχήμα της αγαπημένης του ομάδας εξαιρετικά προβληματισμένος.

Ο Πόλυς Χατζηιωάννου κατέβαλε 3,2 εκατ. ευρώ για να απεμπλακεί από την ΠΑΕ, πριν από έναν χρόνο πρόσφερε στον σύλλογο άλλες 800.000 ευρώ, ενώ έβαλε το χέρι στην τσέπη και για την αποπληρωμή του δανείου από τη Morgan Stanley. Mε βάση τα στοιχεία που είδαν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας, ο επιφανής εφοπλιστής συνεισέφερε συνολικά στην ΑΕΚ μαζί με τον Γκίκα Γκούμα 5,6 εκατ. ευρώ. Ετσι, απέδειξε έμπρακτα την αγάπη του για τον σύλλογο και αποτέλεσε έναν από τους βασικούς πυλώνες χρηματοδότησης.

Οι μέτοχοι άρπαξαν την ασίστ του  τίγρη . Πανστρατιά για τη σωτηρία της ΑΕΚΟ Δ. Μελισσανίδης, γνωρίζοντας τους στενούς δεσμούς του Χατζηιωάννου με την ομάδα, του πέταξε το γάντι και ο δεύτερος δεν άργησε να το σηκώσει. Κι αν τον περασμένο Φλεβάρη ο Π. Χατζηιωάννου, με επιστολή του στον Ανδρ. Δημητρέλο, είχε καταστήσει σαφές ότι έκοψε οριστικά και αμετάκλητα τον ομφάλιο λώρο που τον συνέδεε με την ΑΕΚ, τελικά επείσθη να επιστρέψει. Και να συνεισφέρει στο πρότζεκτ του Δ. Μελισσανίδη. Ο «τίγρης» γνώριζε καλύτερα απ’ τον καθέναν τι εστί Π. Χατζηιωάννου και γι’ αυτό επιθυμούσε σφόδρα την επαναδραστηριοποίησή του.

Πρόκειται για οικονομικό «κολοσσό» και, το κυριότερο, για ευθύ χαρακτήρα. «Ο Μελισσανίδης τον εκτιμά ιδιαίτερα και τον θεωρεί ως τον πιο σοβαρό απ’ όλους. Είναι ειλικρινής, σαφής και εν μέσω κρίσης παραμένει απ’ τους λίγους που διαθέτει μεγάλη ρευστότητα», ανέφερε στο «Εθνος της Κυριακής» πρόσωπο που γνωρίζει το background του 59χρονου εφοπλιστή. Παρατηρητές της κατάστασης εκτιμούν ότι έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει ο Π. Χατζηιωάννου (μέσω του Γκ. Γκούμα) και στο ζήτημα της Empire. Δηλαδή, θα καλύψει μέρος του «ανοίγματος» της εταιρείας προς το Δημόσιο (ανέρχεται στις 950.000 ευρώ) ή θα επιχειρηθεί να οδηγηθεί αυτή σε πτώχευση;

Οικονομικά ενεργός
Ο δεύτερος που βρίσκεται στο κάδρο Μελισσανίδη είναι ο Π. Παππάς. Τυπικά δεν σχετίζεται με την ΑΕΚ, μια και έχει παραδώσει το ποσοστό των μετοχών του στους Supporters, αλλά ο «τίγρης» τον θέλει και θα είναι σε μια «καθαρή λύση». O Π. Παππάς εμφανίζεται ιδιαίτερα «ζεστός», γεγονός που καταδεικνύουν και τα λόγια του Δ. Μελισσανίδη προς τους οπαδούς ότι «είναι καλό παιδί και θα βοηθήσει». Η αλήθεια είναι πως ο Π. Παππάς είναι ο μοναδικός που παρέμενε ενεργός οικονομικά. Οι σχέσεις του με τον Δ. Μελισσανίδη είναι αρκετά καλές και θεωρεί ότι μπορούν να «ταιριάξουν τα χνώτα τους».

Αντίθετα, λέγεται πως έχει αρκετούς ενδοιασμούς για τον Ντ. Νικολαΐδη και σαφώς δεν? πετάει τη σκούφια του για τον πρώην «κιτρινόμαυρο» πρόεδρο. Γι’ αυτόν τον λόγο, άλλωστε, του «έριξε πόρτα» στο παρελθόν όσες φορές προσπάθησε ο «Ντεμίνιο» να ανοίξει εκ νέου δίαυλο επικοινωνίας μαζί του. Η αλήθεια είναι πως και ο «τίγρης» έβλεπε με… μισό μάτι τον πρώην «κιτρινόμαυρο» φορ, καθώς αρκετές ενέργειες του τελευταίου δεν έβρισκαν σύμφωνο τον Δ. Μελισσανίδη, Ωστόσο, όλα αυτά μοιάζουν τώρα περασμένα-ξεχασμένα. Το τηλεφώνημα του υποψήφιου αγοραστή του ΟΠΑΠ στον Ντ. Νικολαΐδη φανερώνει ότι οι δύο τους βρήκαν πλέον κοινή συνισταμένη και είναι έτοιμοι να συμπλεύσουν με γνώμονα το συμφέρον της ΑΕΚ. Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί ο ρόλος του Ντ. Νικολαΐδη και αυτό θα φανεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

Στην αναμονή

  • Η δήλωση επαναδραστηριοποίησης του Χατζηιωάννου φέρνει στο προσκήνιο και τον Τάκη Κανελλόπουλο. Ο «Τιτάνας» διαθέτει δυναμική και δέχεται να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον «τίγρη» συζητώντας μαζί του τον καθορισμό ενός τριετούς πλάνου (δίχως την εμπλοκή του στην ΠΑΕ) που θα οδηγήσει ξανά την ΑΕΚ στον… αφρό. Τα λόγια του ότι «είναι περισσότερα εκείνα που μας ενώνουν απ’ ό,τι εκείνα που μας χωρίζουν» καταδεικνύουν σαφέστατα την πρόθεσή του να συνυπάρξει με τους προαναφερθέντες.
  • Ουδείς μπορεί να γνωρίζει ακόμα τις βουλές του Νίκου Νοτιά. Ο Νεοϋορκέζος επιχειρηματίας συνεχίζει να «σφυρίζει αδιάφορα», αλλά μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις επιβάλλεται να δώσει σημεία ζωής αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για το προϊόν στο οποίο επένδυσε εκατομμύρια ευρώ. Ορισμένοι εκτιμούν πως η «εξαφάνισή του» οφείλεται σε επαγγελματικές «φουρτούνες» μεγαλύτερες απ’ ό,τι εκείνες της ΑΕΚ.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ
xgram@pegasus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.