Με πρωταγωνιστή τον Κώστα Μήτρογλου, που αξιοποίησε δυο φορες τις πάσες του Γιάννη Μανιάτη, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον Πανθρακικό και με συνολικό σκορ (8-3) πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου τον περιμένει ο Αστέρας Τρίπολης.

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν εύκολο έργο στην Κομοτηνή, χάρις την εκτελεστική δεινότητα του διεθνή επιθετικού πού έφτασε τα 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Πάντως, τα αμυντικά λάθη από τα στόπερ του δεν έλειψαν ούτε σε αυτή την αναμέτρηση. Πλέον, ο Ολυμπιακός διεκδικεί το 26ο Κύπελλο και το 16ο νταμπλ της ιστορίας του. Απ’ την άλλη, ο Πανθρακικός ολοκλήρωσε μία πετυχημένη χρονιά, αφού παρέμεινε στην Σούπερ Λίγκα, ενώ έφτασε για πρώτη φορά στα ημιτελικά του θεσμού.

Με τον Μίτσελ να βρίσκεται στο νοσοκομείο, αφού υποβλήθηκε σε επιτυχημένη επέμβαση χολής, την θέση του στον πάγκο των Πειραιωτών πήραν οι άμεσοι συνεργάτες του, Βίκτορ Σάντσεθ και Αντώνης Νικοπολίδης.

Οι αντικαταστάτες του Ισπανού είδαν τους πρωταθλητές να κάνουν ένα… νωθρό ξεκίνημα, με τον Πανθρακικό να “πατά” καλύτερα και να προσπαθεί να κυνηγήσει ένα τέρμα, χωρίς όμως να απειλεί. Ο χαμηλός ρυθμός του πρώτου εικοσαλέπτου άλλαξε μετά το σουτ του Βαϊρουά στο 22′. Ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο και έφτασε στο γκολ στο 28′, όταν μετά από μπαλιά του Μανάτη, ο Μήτρογλου ξεπέρασε τον Βρονταρά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Πανθρακικός δεν κλείστηκε στην συνέχεια, προσπαθώντας να “απαντήσει”, αλλά οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν -χαλαρά- στο 2-0, με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ο Μανιάτης σέρβιρε και ο Μήτρογλου εκτέλεσε με κεφαλιά στο 40′.

Οι δύο ομάδες δεν “παράτησαν” το ματς στην επανάληψη, έδειξαν όρεξη για να σκοράρουν, κάτι που κατάφερε ο Πανθρακικός στο 84′ (το άξιζε με βάση την εικόνα του), με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Παπαδόπουλου. Έτσι, ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-1 τους Θρακιώτες και έφτασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου (11/5 στο ΟΑΚΑ), εκεί όπου τον περιμένει ο Αστέρας Τρίπολης.


Πανθρακικός – Ολυμπιακός 1-2 από MotionCrew

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Βρονταράς, Σαρακατσάνος, Χρήστου, Σκλιοπίδης, Βαϊρουά (66’ Καθάριος), Καστσελάν, Σερφά, Λουσέρο, Μακρυδημήτρης (78’ Νουκ), Παπαδόπουλος, Τζάνης (48’ Μίνγκας).

Στον πάγκo: Αθανασιάδης, Μελίσσης, Ντιόγκο, Στάθης.

Ολυμπιακός (Βίκτορ – Νικοπολίδης): Κάρολ, Παπάζογλου, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μανωλάς (46’ Σιόβας), Λυκογιάννης, Φέισα (73’ Μοδέστο), Μανιάτης, Μασάντο, Φουστέρ (65’ Φετφατζίδης), Γκρέκο, Μήτρογλου.

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.