Τη θέση του στο Δ.Σ. καταλαμβάνει η Βασιλική Ρεπανά που ορκίστηκε χθες

http://1.bp.blogspot.com/-nyHIa3DHvng/UXmA7HH6OtI/AAAAAAAB2cE/GDBAYWwT3Uk/s1600/11298.jpg
Την παραίτησή του από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Κοζάνης υπέβαλε την Δευτέρα ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Κυριάκος Τσανακτσίδης, επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους» και ήδη χθες πραγματοποιήθηκε στις 11.10΄π.μ. η ορκωμοσία της Βασιλικής Ρεπανά η οποία καταλαμβάνει τη θέση του στο Δ.Σ. Κοζάνης.

Σε δήλωσή του ωστόσο στον «Πτολεμαΐο» ο κ. Τσανακτσίδης ανέφερε ότι προέβη στην υποβολή της παραίτησής του από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου προκειμένου να διευκολύνει τις διαδικασίες ελέγχου στο πρόσωπό του για την υπόθεση καταλογισμού χρηματικού πόσου περίπου 270.000 ευρώ που προέρχονταν από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης (που μαζί με τις προσαυξήσεις αγγίζει τα 800.000 ευρώ), για την περίοδο που ήταν Δήμαρχος Ελλησπόντου.

«Θέλω να διευκολύνω τη διαδικασία ελέγχου που αφορά το πρόσωπό μου προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Δεν μπορώ να ασκώ τα καθήκοντα του Δημοτικού Συμβούλου ενόσω ελέγχομαι για την περίοδο που ήμουν Δήμαρχος», είπε, τονίζοντας μάλιστα μετά βδελυγμίας ότι «δεν τίθεται θέμα κατάχρησης», καθώς τα χρήματα αυτά δόθηκαν στους κατοίκους, ως αποζημίωση και “συμπαράσταση” για τη μετεγκατάσταση του Κλείτου.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελλησπόντου το 2006 αποφασίστηκε να πληρώσει ο Δήμος την πρώτη δόση των οικοπέδων του Κλείτου για να εξυπηρετηθούν οι δημότες και κατατέθηκε το ποσό που εισπράχθηκε από τη ΔΕΗ για το σκοπό αυτό στην Αγροτική Τράπεζα προκειμένου να πληρωθεί η πρώτη δόση των οικοπέδων, καθώς εκδόθηκαν 630 εντάλματα, όσοι ήταν οι δικαιούχοι.

Σε δήλωσή του μάλιστα στις 5 Απριλίου στον τηλεοπτικό σταθμό FLASH ο κ. Τσανακτσίδης δήλωσε: «Εμείς εισπράξαμε από τη ΔΕΗ τα χρήματα, ποσό 270.000 ευρώ και τα καταθέσαμε στην Αγροτική Τράπεζα. Το θέμα προκλήθηκε διότι εμείς έπρεπε να βάλουμε τα χρήματα αυτά στο ταμείο του Δήμου και να τα ξαναβγάλουμε», διαδικασία η οποία δεν τηρήθηκε όμως, ενώ καλούσε τους κατοίκους του Κλείτου «να βγουν και να πουν εάν λέω ψέματα».

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.