Ολοκληρώθηκε από την ΑΝΚΟ η διαδικασία αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο της 2ης πρόσκλησης ενδιαφέροντος του προγράμματος LEADER. Πιο συγκεκριμένα από τα 25 επενδυτικά σχέδια που υποβλήθηκαν, εγκρίθηκαν ως παραδεκτά τα 19 με συνολικό ύψος επένδυσης τα 5 εκ. ευρώ και με την δημόσια συμμετοχή να ανέρχεται στα 2,939 εκ. ευρώ.

Οι επενδυτικές προτάσεις σχετίζονται με την μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και την Αγροτουριστική δραστηριότητα σε μονάδες εστίασης και διαμονής.

 




 

Οι εγκεκριμένες προτάσεις θα υλοποιηθούν στις Περιφερειακές Ενότητες Γρεβενών και Κοζάνης, εκτός όμως του αστικού ιστού των δύο πόλεων.

Η υπεύθυνη του τρέχοντος Προγράμματος CLLD/LEADER για την ΑΝΚΟ, Ζωή Γκερεχτέ, δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι «η δημόσια συμμετοχή στα επενδυτικά σχέδια ανέρχεται κατά περίπτωση από 65% – 70%» και ότι η εταιρεία έχει υποβάλλει σχετικό αίτημα στο ΥΠΑΑΤ προκειμένου «να αξιοποιηθούν πρόσθετοι πόροι από υπερδέσμευση χρημάτων του προγράμματος προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλα τα εγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια».

 




 

Σπύρος Κουταβάς – ΑΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.