Με εύστοχο πέναλτι του Ρότζερ Γκερέιρο στο 14′ η ΑΕΚ κέρδισε την Κέρκυρα 1-0 στο νησί των Φαιάκων και βύθισε στον πυθμένα της βαθμολογίας τους νησιώτες, κατακτώντας τους τρεις βαθμούς που μπορεί να αποδειχτούν πραγματικά σωτήριοι, αφού η Ένωση έχει πλησιάσει την 5η θέση στους πέντε βαθμούς και οδεύει προς πλέι οφ! Το ματς έγινε σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο που θύμιζε… χωράφι, ενώ οι ΑΕΚ έπαιζε με δέκα από το 63′ λόγω αποβολής του Κορδέρο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ωστόσο, οι κιτρινόμαυροι παρέμειναν αήττητοι για πέμπτο σερί ματς, μετρώντας τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, με τον Κωνσταντόπουλο να κρατάει το μηδέν εκεί που χρειάζεται, ενώ το σύνολο του Λίνεν απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη. Από την άλλη, η Κέρκυρα παρέμεινε καθηλωμένη στον «πάτο» και το ντεμπούτο του Γιάννη Παπακώστα μόνο δεν δείχνει να αλλάζει το κλίμα με τον διαφαινόμενο υποβιβασμό να μοιάζει πλέον αναπόφευκτος.

Η Κέρκυρα ξεκίνησε καλύτερα στο ματς και ο Γιάντσης στα πρώτα λεπτά είχε ένα καλό σουτ, ενώ στο 7′ έδωσε έτοιμο γκολ στον Κυβελίδη, αλλά ο Κωνσταντόπουλος ήταν στη θέση του. Στο 14′ ήρθε η φάση που έμελλε να κρίνει το παιχνίδι, αφού σε μία απερίσκεπτη ενέργεια του Εντερ (έκανε χέρι στο ύψος της περιοχής) έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να προηγηθεί. Ο Γκερέιρο ευστόχησε από την άσπρη βούλα και η Ένωση πέτυχε το χρυσό –όπως αποδείχτηκε- 0-1. Το ημίχρονο έφυγε χωρίς τη μεγάλη φάση, και η Κέρκυρα στην επανάληψη προσπάθησε να γίνει πιο επιθετική, αλλά δεν είχε την τελική ενέργεια.

Από την άλλη, η Ένωση χτυπούσε στις αντεπιθέσεις, αλλά σπατάλησε τις ευκαιρίες της με τον Φούντα στο 51′ και μία ακόμα με τον Φέτση στο 55′. Στο 63′ ήρθε και η αποβολή του Κορδέρο που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, αλλά το αριθμητικό πλεονέκτημα δεν φάνηκε ιδιαίτερα εντός του αγωνιστικού χώρου με την άμυνα των φιλοξενούμενων να μοιάζει ανίκητη.

Tα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Κέρκυρα – ΑΕΚ για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Κίτρινες κάρτες: Κουτρουμπής 24′, Κορδέρο (33′ + 63′ κοκ.), Γιάντσης 47′

Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος

Βοηθοί: Αλέξανδρος Γρεβένης, Κυριάκος Μερκενίδης

Κέρκυρα (Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Ζουμπουλάκης, Έντερ, Βενέτης, Τσουμάνης (Γκέσιος 24′), Κρητικός (Στάμου 73′), Ηλιάδης (Τσοκάνης 60′), Γιάντσης, Λεόν, Μπουκουβάλας, Κυβελίδης.

ΑΕΚ (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Βλάχος, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Τσουμάγκας, Κορδέρο, Μητρόπουλος, Φέτσης, Γκερέιρο (Κατίδης 84′), Φούντας, Φουρτάδο (Τσίτας 73′).

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.