Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

“Μνήμες σφαγής ξύπνησαν στην ιστορική Κλεισούρα”

6 Απριλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Με την πρέπουσα ευλάβεια τιμήθηκαν οι σφαγιασθέντες κατά το ολοκαύτωμα της Κλεισούρας στις 5 Απριλίου του 1944 από τον γερμανικό στρατό κατοχής.

Στην Κλεισούρα Καστοριάς, τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ο οποίος στο λόγο του αναφέρθηκε στην εποχή που οι Κλεισουριείς κάθε ηλικίας έδωσαν το αίμα τους ώστε να δοξασθεί η ελευθερία και να ηττηθεί ο ναζισμός.

Επίσης, αναφέρθηκε και στην Αγία Σοφία η οποία ασκήθηκε στο μοναστήρι της Παναγίας μας στην Κλεισούρα και είναι Αυτή που σκεπάζει και καθοδηγεί τα βήματα όχι μόνο των Κλεισουριωτών αλλά όσων επικαλούνται τη μεσιτεία Της.

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο Σεβασμιώτατος έδωσε στον πατέρα Νικόλαο Γκίγκαρνα, να κρατήσει το λείψανο του δεξιού χεριού της Οσίας Σοφίας και να προσκυνήσουν οι ακρίτες Κλεισουριώτες, αφού ήταν αυτός που μετέδιδε τη Θεία Μετάληψη στην Οσία και συνομιλούσε μαζί Της.

Αμέσως μετά τελέσθηκε το Μνημόσυνο των αδίκω θανάτω τελειωθέντων και σφαγιασθέντων Κλεισουριέων καθώς και η επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στο μνημείο της επιβαλλόμενης τιμής στα πρόσωπα αυτά.

www.orizontespress.com

This entry was posted on Παρασκευή, 6 Απριλίου, 2012 at 13:41 and is filed under ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply