Ο τραγικά άστοχος Ολυμπιακός ηττήθηκε στα Πηγάδια από την Ξάνθη με 1-0 χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Βασιλακάκης στη μοναδική ευκαιρία των γηπεδούχων σε όλο το ματς, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός «πλήρωσε» τις απουσίες του με ήττα στην Ξάνθη

Παρά τις απουσίες του, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε αρκετά καλός στα Πηγάδια της Ξάνθης και αν δεν ήταν άστοχος θα μπορούσε να είχε κερδίσει και τον αγώνα, όμως, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα με τον Βλαχοδήμο στο 52’ και τελικά πανηγύρισαν τη μεγάλη νίκη κόντρα στους Πειραιώτες για την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτύρονται για πέναλτι στις καθυστερήσεις σε ανατροπή του Τοροσίδη από τον Εντιμάρ, όμως, ο διαιτητής Κωνσταντινέας έκρινε ότι ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού προσπάθησε να εκμαιεύσει την εσχάτη των ποινών.

Το ματς έδειξε να «ζεσταίνεται» νωρίς, με μία σπουδαία ευκαιρία από κάθε ομάδα. Πρώτα απείλησε ο Ολυμπιακός στο 7′, με τον Αμπντούν να «τρυπώνει» από αριστερά, αλλά να μην γυρίζει στον αμαρκάριστο Πάντελιτς και να σουτάρει άτσαλα άουτ. Η Ξάνθη «απάντησε» στο 9′, όταν ο Μαρκόφσκι μόνος απέναντι στον Μέγιερι, απέτυχε να πλασάρει. Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Οι «ερυθρόλευκοι», χωρίς Τζιμπούρ και Μιραλάς, διατήρησαν την υπεροχή, όμως αυτή ήταν ανούσια, καθώς οι γηπεδούχοι με «σφιχτή» την αμυντική τους γραμμή, δεν έδωσαν τη δυνατότητα στους αντιπάλους τους να βρεθούν σε θέση βολής. Και όποιες φορές ο Αμπντούν ή ο Φετφατζίδης κατάφεραν να μπουν στην περιοχή, η επιλογή τους ήταν εντελώς λανθασμένη κι έτσι δεν μετατράπηκε ούτε σε ευκαιρία. Μοιραία τα λεπτά κύλησαν, πέρασε και μόλις άουτ η προβολή του Αμπντούν σε γύρισμα του Φετφατζίδη στο 45′ κι έτσι το 0-0 παρέμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου.

Με ανούσια υπεροχή του Ολυμπιακού ξεκίνησε και το β’ ημίχρονο, όμως στο 52′ βρέθηκε πίσω στο σκορ. Στη δεύτερη επιθετική παρουσία της η Ξάνθη και από κάθετη μπαλιά του Βασιλακάκη, ο Βλαχοδήμος πλάσαρε τον Μέγιερι κι έκανε το 1-0. Με την πλάτη στον τοίχο οι «ερυθρόλευκοι» ήταν λογικό να ασκήσουν πίεση. Στο 58′ ο Βιβιανί απέκρουσε το δυνατό σουτ του Φετφατζίδη και στο 66′ πέρασε μόλις άουτ το σουτ του Μανιάτη.

Αναγκαστικά ο Βαλβέρδε πέρασε στο ματς τον Ντιόγκο, ο οποίος όμως στο 78′ έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν βρέθηκε απέναντι στον Βιβιανί και δεν κατάφερε να τον πλασάρει. Δύο λεπτά μετά και από γύρισμα του Τοροσίδη, ο Αμπντούν από τα δύο μέτρα έστειλε την μπάλα στα χέρια του τερματοφύλακα της Ξάνθης και στο 86′ το πλασέ του Ιμπαγάσα έφυγε δίπλα από το δοκάρι.

Στις καθυστερήσεις ο διαιτητής Κωνσταντινέας έκρινε ότι το πέσιμο του Τοροσίδη μέσα στην περιοχή της Ξάνθης από τράβηγμα του Εντιμάρ ήταν… υπερβολικό και δεν έδωσε πέναλτι, όπως ζητούν οι Πειραιώτες.

Έτσι, ο Ολυμπιακός γνώρισε τη δεύτερη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα (μετά από αυτή στην Τρίπολη), σε μία κρίσιμη καμπή της «μάχης» για τον τίτλο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
Βασιλακάκης, Βιβιανί – Τοροσίδης

ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Κομεσίδης, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Εντιμάρ, Μαρσελίνιο (69′ Φλίσκας), Βασιλακάκης (89′ Καζάκης), Ντάνι, Βλαχοδήμος, Πόι (85′ Σουάνης), Μαρκόφσκι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε):
Μέγιερι, Μανιάτης, Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοντέστο (63′ Τοροσίδης), Ορμπάιθ (67′ Ντιόγκο), Φετφατζίδης, Πάντελιτς, Ιμπαγάσα, Αμπντούν (81′ Φουστέρ)

Έτσι, ο Παναθηναϊκός πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας, καθώς επικράτησε με 1-0 του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ…

Drama… Κουίν-σι ο Παναθηναϊκός και πάει για τίτλο

Ο Κουίνσι πετυχαίνει το νικητήριο γκολΜέχρι το 72′ η αγωνία χτυπούσε κόκκινο στο ΟΑΚΑ καθώς ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να ξεκλειδώσει την άμυνα του Ατρόμητου και να εκμεταλλευτεί την ήττα του Ολυμπιακού στην Ξάνθη. Σε εκείνο ακριβώς το λεπτό όμως ο Κουίνσι βρήκε στον στόχο και με αυτό το γκλο οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη με 1-0, πενρώντας παράλληλα στην κορυφή της βαθμολογίας, δύο βαθμούς μπροστά από τον Ολυμπιακό και έναν αγώνα λιγότερο.

Η σωστή αμυντική διάταξη του Ατρομήτου δεν επέτρεψε στους «πράσινους» να δημιουργήσουν πολλές δύσκολες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Ιτάνζ. Μάλιστα, ο Ατρόμητος ήταν αυτός που έφτασε πρώτος κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος στο 15, όταν σε σέντρα του Επστάιν ο Μήτρογλου με γυριστό σουτ υποχρέωσε τον Καρνέζη σε δύσκολη απόκρουση.

Τα λεπτά του α’ ημιχρόνου κύλησαν χωρίς κάτι ουσιαστικό για τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν μόνο μία καλή στιγμή με ένα σουτ του Κουίνσι στο 34′ που πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Στο 44′ ζήτησαν πέναλτι, όταν ο Ζέκα βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Φυτανίδη.

Οπως ήταν αναμενόμενο, ο Παναθηναϊκός αύξησε την πίεση στο β’ ημίχρονο και στο 50′ ένα σουτ του Κλέιτον στη γωνία αποκρούστηκε με δυσκολία από τον Ιτάνζ, ο οποίος ήταν σε ετοιμότητα και στο σουτ του Κουίνσι στο 63′. Κι αφού ο Καρνέζης εξουδετέρωσε ένα επικίνδυνο σουτ του Μπάλλα στο 69′, ήρθε ο Κουίνσι στο 72′ να σουτάρει εύστοχα από το ύψος του πέναλτι και να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στη συνέχεια ο Ατρόμητος ανέβηκε επιθετικά, ωστόσο οι «πράσινοι» κατάφεραν να κρατήσουν μακριά τον όποιο κίνδυνο και να πάρουν μία σημαντική νίκη και το προβάδισμα στη βαθμολογία, σε μία κρίσιμη φάση του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθήνας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σιμάο, Σαριέγκι – Μήτρογλου, Πίτου Γκαρσία, Αναστασάκος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Μπιάρσμιρ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης (28′ Βιτόλο), Κουίνσι, Ζέκα (86′ Μαρίνος), Κλέιτον (61′ Τοτσέ), Λέτο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τόμας, Φυτανίδης, Τάτος, Γιαννούλης (77′ Πίτου Γκαρσία), Σφακιανάκης (77′ Αναστασάκος), Δημούτσος, Επστάιν, Καραγκούνης (64′ Μπάλλας), Μήτρογλου.
Προσοχή… δαγκώνει: Λεβαδειακός – ΟΦΗ 0-2

Ο Φώτης Παπουλής είχε γενέθλια και αφού δεν μπορούσε να είναι στο σπίτι του και να γιορτάζει, αποφάσισε να κεράσει την ομάδα του με νίκη στη Λιβαδειά! Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός άνοιξε το σκορ για τον ΟΦΗ και ο Βαγγέλης Μάντζιος «σφράγισε» τη νίκη του με 2-0 επί του Λεβαδειακού και πήραν ακόμη ένα «τρίποντο» εκτός έδρας, εκμεταλλευόμενοι τις χαμένες ευκαιρίες των Βοιωτών που είχαν πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.

Ο Λεβαδειακός ξεκίνησε με διάθεση να πιέσει, είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπορούσε να γίνει επικίνδυνος για την εστία του Κάρολ, ο οποίος επενέβη αποτελεσματικά μπλοκάροντας την κεφαλιά του Μελισσά στο 3ο λεπτό. Στην πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα, όμως, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ήταν το 33ο λεπτό, όταν ο Μάντζιος βρήκε έξοχα τον Παπουλή που πλάσαρε για το 0-1.

Στο 42΄ ο Λεβαδειακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Κάρολ «νίκησε» το Σουμπίνιο στο μεταξύ τους τετ-α-τετ, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του. Οι Βοιωτοί είχαν ακόμη μια καλή στιγμή στο 45΄, όταν ο Τομάς πήρε την κεφαλιά ύστερα από κόρνερ του Φαβάλι αλλά αστόχησε για λίγο.

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με δύο μεγάλες φάσεις, μία για κάθε ομάδα. Στο 53΄ο Ζαουί πάσαρε στον Παπαδόπουλο που πλάσαρε «άτσαλα» και στη συνέχεια της φάσης οι παίκτες του ΟΦΗ έδιωξαν, ενώ στο 54΄ ο Κάλαϊτζιτς έδωσε στο Μάντζιο, ο οποίος σούταρε αλλά ο Κυριακίδης απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στο 66΄ οι Κρήτες “κλείδωσαν” το τρίποντο, όταν ο Παπουλής ανατράπηκε στην περιοχή από το Μουλόπουλο και ο Μάντζιος ευστόχησε για το 0-2, στο 67′, 86′ Καλή στιγμή για τον Λεβαδειακό. Έκτοτε ο ρυθμός ατόνησε, με την τελευταία καλή στιγμή να καταγράφεται στο 86′ όταν ο Κάρολ επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά την αξία του, αποκρούοντας σε κόρνερ το σουτ του Βασιλείου.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χ. Καλογερόπουλος (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φαβάλι, Ναπολεόνι, Μουλόπουλος – Μπούρμπος, Πίτσος, Μπόντορ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τομάς, Ζησόπουλος, Λισγάρας, Κόρμπος (46΄ Ναπολεόνι), Μελισσάς, Ζαουί, Φαβάλι, Σουμπίνιο (72΄ Βασιλείου), Παπαδόπουλος.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Κάρολ, Λόπεζ (79΄ Χόρχε Λόπεθ), Βερόν, Μπούρμπος, Σόουζα, Γαλανόπουλος, Πίτσος, Κάλαϊτζιτς, Παπουλής, Σίσιτς (87΄ Καμπάνταης), Μάντζιος.

Ο Νέρι απέτρεψε το… χουνέρι του Αρη από τη Δόξα Δράμας

Ο Αρης ήταν ο κυρίαρχος του αγώνα στο Καυτανζόγλειο και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από ένα εντελώς τυχερό γκολ για τη Δόξα Δράμας, τελικά επικράτησε με 3-1 έχοντας καλύτερο παίκτη τον Νέρι Καστίγιο και έφτασε στις πέντε νίκες στο πρωτάθλημα, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Το ματς από την αρχή ήταν ανοιχτό κι έτσι δεν άργησαν να έρθουν και οι φάσεις και τα γκολ. Στο 13′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν σημαντική ευκαιρία, με τον Σερεμέτ να εξουδετερώνει απανωτά σουτ των Ακόστα και Σανκαρέ και στο 19′ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, όταν ο Βελλίδης, στην προσπάθεια να διώξει, έστειλε την μπάλα πάνω στον Παπαδόπουλο και από εκεί κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Άρης αντέδρασε αμέσως και στο επόμενο λεπτό ο Καζναφέρης σέντραρε και ο Ακόστα με κεφαλιά ισοφάρισε, ενώ δέκα λεπτά αργότερα (31′) πέτυχε την ανατροπή, όταν ο Καπετάνος έδωσε «έτοιμο» γκολ στον Καστίγιο κι αυτός έκανε το 1-2. Στο 40′ το σουτ του Ουέλινγκτον πέρασε μόλις άουτ, στο 44′ ο Σερεμέτ «νίκησε» δύο φορές τον Ούμπιντες κι έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της αναμέτρησης.

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με νέα ευκαιρία του Άρη, όταν ο Καστίγιο ξέφυγε μπροστά, αλλά εξουδετερώθηκε από τον τερματοφύλακα της Δόξας και στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν την υπεροχή, αλλά δεν μπορούσαν να μετατρέψουν σε τρίτο γκολ τις ευκαιρίες με τον Νέτο στο 71′ και τον Καστίγιο στο 72′ και έτσι να «τελειώσουν» το παιχνίδι. Στο 77′ η Δόξα έκανε αισθητή την παρουσία της, αλλά ήταν άστοχο το σουτ του Σοϊλέδη από πλεονεκτική θέση.

Τελικά το γκολ που εδραίωσε τη νίκη των φιλοξενούμενων ήρθε στο 86′ όταν ο Καστίγιο μπήκε από δεξιά κι έκανε το 1-3 κι έτσι ο Μανουέλ Μασάδο ξεκίνησε νικηφόρα τη θητεία του στον πάγκο του Αρη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σικαλιάς – Ντίκο

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Μάκης Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Τριποτσέρης, Γελαδάρης, Βάντερσον, Μπριλλάκης, Λίμα, Σικαλιάς (79′ Αμπουμπακαρί), Παπαδόπουλος, Ψυχογιός (46′ Αραβίδης), Σοϊλέδης, Ουέλινγκτον (69′ Ρούτσης).

ΑΡΗΣ (Μανουέλ Μασάδο): Βελλίδης, Νέτο (90′ Κατίδης), Μίσελ, Καστίγιο (91′ Τριανταφυλλάκος), Φατί, Ντίκο, Καζναφέρης, Σανκαρέ, Καπετάνος, Ούμπιδες (69′ Τόχα), Ακόστα.

Έμειναν στο 1-1 Παναιτωλικός και Κέρκυρα

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση στο Αγρίνιο ανάμεσα στον Παναιτωλικό και στην Κέρκυρα, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ με πέναλτι του Καμαρά στο 6′, ενώ οι Φαίακες ισοφάρισαν στο 27′ με απευθείας κόρνερ του Γραμμόζη.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με στο 5′, όταν ο Σιόντης ανατράπηκε από τον Βέντσελ και ο Κουκουλάκης υπέδειξε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Καμαρά.

Στη συνέχεια ο Παναιτωλικός διατήρησε μια υπεροχή, χωρίς όμως κάτι το ιδιαίτερο, πέρα από μια κεφαλιά του Καμαρά στο 18′ που εξουδετερώθηκε από τον Αναστασόπουλο, και στο 27′ η Κέρκυρα ισοφάρισε με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Γραμμόζη.

Στο 32′ ο Αναστασόπουλος «σταμάτησε» πάλι το σουτ του Καμαρά και στο 45′ το σουτ του Μουμίν. Ο Παναιτωλικός ήταν πολύ καλύτερος, αλλά ο τερματοφύλακας του ΑΟΚ συνέχισε τις εξαιρετικές επεμβάσεις και στο β’ ημίχρονο.

Στο 67′ και σε σέντρα του Μπελεβώνη, έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Πασά, στο 71′ απέκρουσε το σουτ του Ντολεζάι και στην εξέλιξη της φάσης ο Σιόντης από καλή θέση την έστειλε άουτ.

Προς το τέλος η Κέρκυρα ανέβασε την απόδοσή της και απείλησε με τον Μπάρκογλου στο 85′ αλλά χωρίς επιτυχία, στο 91′ ακυρώθηκε ως οφ σάιντ το γκολ που πέτυχε ο Αναταστασιάδης κι έτσι παρέμεινε το 1-1 ως τελικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καραμαλίκης, Μπλάζιτς, Μητρόπουλος – Βέντσελ, Μαρτίν

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Κούσας, Μουμίν, Μπουμάλ (60′ Μπελεβώνης), Παλαιολόγος, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Καραμαλίκης (46′ Πασάς), Σιόντης (87′ Αναστασιάδης), Άντι, Καμαρά.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Χάβι Γκράθια): Αναστασόπουλος, Σακελλαρίου, Βέντσελ, Γραμμόζης, Καλαντζής (80′ Τσίγκας), Αγρίτης (88′ Γιάντσης), Μαϊστόροβιτς, Οσμάν, Γκουστάβο, Μαρτίν, Ιωάννου (61′ Μπάρκογλου).

 

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Η Βαθμολογία

18η Αγωνιστική
21/01/2012 Αστέρας Τρίπολης ΠΑΣ Γιάννινα 2 – 1
21/01/2012 Εργοτέλης ΑΕΚ 1 – 1
21/01/2012 ΠΑΟΚ Πανιώνιος 1 – 0
22/01/2012 Δόξα Δράμας Αρης 1 – 3
22/01/2012 Παναιτωλικός Κέρκυρα 1 – 1
22/01/2012 Ξάνθη Ολυμπιακός 1 – 0
22/01/2012 Λεβαδειακός ΟΦΗ 0 – 2
22/01/2012 Παναθηναϊκός Ατρόμητος 1 – 0


Δείτε αναλυτικά και τα παιχνίδια του Σαββάτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.