Ο Σολάκης λύτρωσε τον Αστέρα… Ο Κλάους οδηγεί τον ΠΑΟΚ, ο Εργοτέλης κράτησε στο «Χ» την ΑΕΚ

Ο Στέφανος Αθανασιάδης ήταν και πάλι αυτός που λύτρωσε τον ΠΑΟΚ και φτάνοντας τα 12 γκολ εφέτος, χάρισε τη νίκη στον «δικέφαλο» του Βορρά με 1-0 επί του Πανιωνίου, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Στο Ηράκλειο, ο Εργοτέλης κατάφερε με γκολ του Κατσικοκέρη να κρατήσει στο 1-1 την ΑΕΚ των χιλίων διοικητικών προβλημάτων που προηγήθηκε με τον Λυμπερόπουλο, ενώ την ίδια ώρα ο Σολάκης χάριζε, στις καθυστερήσεις, τη νίκη στον Αστέρα Τρίπολης με 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

Μετά το γκολ του Αθανασιάδη, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος βγήκαν για… ποτά

Το γκολ που πέτυχε ο Αθανασιάδης στο 10ο λεπτό ήταν αρκετό για να πάρει ο ΠΑΟΚ τη νίκη από τον Πανιώνιο στην Τούμπα σε ένα ματς που ακόμα και οι ίδιοι οι παίκτες των δύο ομάδων θα ξεχάσουν πολύ γρήγορα.

Με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου και σε σέντρα του Λίνο, ο Αθανασιάδης με τεχνικό σουτ έκανε το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε ακόμη κάποιες ευκαιρίες για γκολ, με τον Αθανασιάδη στο 15′, τον Φωτάκη στο 28′ και τον Ρομπέρ στο 33′, αλλά χωρίς να τις αξιοποιήσει, όπως δεν εκμεταλλεύτηκε ο Πανιώνιος τις δικές του καλές στιγμές, με τον Κούρντι στο 26′ και στο 45′ κι έτσι παρέμεινε το 1-0 στο ημίχρονο.

Στο β’ ημίχρονο η ποιότητα του αγώνα έπεσε ακόμα περισσότερο. Ο «Δικέφαλος» έπαψε να είναι απειλητικός, ο Πανιώνιος άρχισε να αμύνεται με ευκολία και η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 72′, όταν ο Αθανασιάδης με σουτ υποχρέωσε τον Σιδεράκη σε δύσκολη επέμβαση.

Οι φιλοξενούμενοι δεν έδειξαν κάποια επιθετική αρετή κι έτσι τα λεπτά κύλησαν χωρίς να αλλάξει κάτι, οπότε το 1-0 παρέμεινε ως τελικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαλεζάς, Φωτάκης

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Γλύκος, Ετο, Μαλεζάς, Κατσικάς, Λίνο, Λάζαρ (89′ Μπαλάφας), Ρομπέρ (77′ Πόποβιτς), Φωτάκης, Ιβιτς (64′ Γιάννου), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Όμο, Ρόβας (73′ Σταμάτης), Κουλουχέρης, Γουνδουλάκης (83′ Ντόνης), Σιόβας, Κούρντι, Πετκάκης, Σταυροθανασόπουλος, Αμπντουλάγεφ, Ρόκας.

Ισόπαλοι 1-1 Εργοτέλης και ΑΕΚ στον… κατακλυσμό του Ηρακλείου

Μπορεί Εργοτέλης και ΑΕΚ να ήταν «μουλιασμένοι» στο πρώτο ημίχρονο εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης, όμως φαίνεται ότι στα αποδυτήρια… στέγνωσαν και παρουσιάζοντας άλλο πρόσωπο στο δεύτερο μέρος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο Παγκρήτιο, με τους γηπεδούχους να είναι οι μόνοι ευχαριστημένοι από το τελικό αποτέλεσμα.

Στο πρώτο ημίχρονο έγιναν μόνο δύο φάσεις, η μία εκ των οποίων – σουτ του Κλωναρίδη – έφερε την ΑΕΚ κοντά στο άνοιγμα του σκορ. Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην παρά τη βροχόπτωση που γινόταν εντονότερη. Το πρώτο γκολ ήλθε για την ΑΕΚ και ήταν από… τα αποδυτήρια με τον Λυμπερόπουλο στο 46′. Μάλιστα η «Ένωση» πίεζε και θα μπορούσε να είχε διπλασιάσει τα τέρματά της μέχρι το 60′.

Η είσοδος του Κατσικοκέρη στη θέση του Μπέτο άλλαξε την εικόνα του Εργοτέλη, που απέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Τελικά ο Κατσικοκέρης αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή φέρνοντας την ισοφάριση για τους Κρητικούς.

Διαιτητές: Αρετόπουλος (Τρικάλων), Καρατζίκας (Αθηνών), Τρύφων (Δράμας), Μήτσιος (Ηπείρου).

Κίτρινες κάρτες: Μπούντιμιρ 30′, Λαγός 31′, Ρίκκα 35′, Κουτσιανικούλης 45′, Κυριακίδης 46′, Κοντοές 54′, Τζανκάκης 56′

Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Πίρσον, Τζανακάκης, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Σαρρής, Κυριακίδης, Ολίσε, Μπέτο (Κατσικοκέρης 61′), Κουτσιανικούλης, Μπούντιμιρ, Φραγκουλάκης

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Αραμπατζής, Αργυρίου, Κλωναρίδης (Καφές 70′), Λυμπερόπουλος, Χοσέ Κάρλος (Γκερέιρο 46′), Μπουγαϊδης (Κοντοές 43′), Βάργκας, Σιαλμάς, Ρίκκα, Δέλλας, Λαγός

Στο 91′ ήρθε η λύτρωση για τον Αστέρα, 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Με γκολ του Σολάκη στο 91′ ο Αστέρας κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να νικήσει στην Τρίπολη τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1. Οι Αρκάδες ήταν αυτοί που άνοιξαν στο σκορ με τον Ράγιος στο 3′, για να ισοφαρίσουν οι Ηπειρώτες με τον Μπεσέρα στο 35′.

Ο Αστέρας είχε την υπεροχή στον πρώτο μισάωρο και τον βοήθησε σε αυτό το γρήγορο γκολ που πέτυχε με σέντρα-σουτ του Ράγιος στο τρίτο λεπτό. Στη συνέχεια ο Αστέρας είχε αρκετές ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά του, με κορυφαίες τα δύο δοκάρια του Ουσέρο μέσα σε τρία λεπτά (κεφαλιά στο 22′ και σουτ στο 24′).

Μετά το ημίωρο ο ΠΑΣ ισορρόπησε το ματς και έφτασε κοντά στο γκολ στο 31′ με τον Βίλα να πλασάρει άουτ απέναντι στον Χακόμπο. Τελικά οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 1-1 στο 35′, όταν ο Μπεσέρα μπήκε από αριστερά και πλάσαρε εύστοχα.

Στο β’ ημίχρονο το ματς έγινε αμφίρροπο. Ο ΠΑΣ είχε μπλοκάρει τους επιθετικούς του Αστέρα και προσπαθούσε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Σε μια τέτοια περίπτωση στο 77′ ζήτησε πέναλτι σε πέσιμο του Γεωργίου, ο Αναστασιάδης διαμαρτυρήθηκε έντονα από τον πάγκο και αποβλήθηκε.

Στο 79′ ο Εγκόν με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε για τρίτη φορά την μπάλα στο δοκάρι του Κηπουρού και στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Σολάκης (που είχε μπει σαν αλλαγή) με γυριστό σουτ, μετά από σέντρα του Αργυρόπουλου, έκανε το 2-1 και έδωσε την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αργυρόπουλος, Πουλίδο – Πάντος, Βίλα, Γεωργίου, Μπεσέρα

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Αργυρόπουλος, Πουλίδο, Κουρμπέλης, Φορμίκα (46′ Σολάκης), Ουσέρο, Χουανίτο, Πιπίνης, Ράγιος, Χούλι (58′ Μπακασέτας), Περόνε (69′ Εγκόν).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πάντος, Βάντερσον (33′ Μπακαγιόκο), Πατσατσόγλου, Ντάσιος, Λίλα, Ζαραδούκας (74′ Μιχαήλ), Σκούφαλης, Μπεσέρα, Γεωργίου, Βίλα (68′ Τζάνης).

Οι αγώνες της Κυριακής (22.1)
Δύσκολες κυριακάτικες αποστολές έχουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, καθώς οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι που προπορεύονται στη βαθμολογία δοκιμάζονται κόντρα σε Ξάνθη και Ατρόμητο αντίστοιχα.

Οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενούνται στην ακριτική πόλη έχοντας πολλά προβλήματα, καθώς εκτός από τον Μιραλάς που τέθηκε νοκ άουτ για 15 ημέρες, δεν υπολογίζουν και στους Τζιμπούρ, Χολέβας, ενώ αμφίβολος είναι και ο Ιμπαγάσα.

Από την άλλη, οι «πράσινοι» έχουν σχετικά λιγότερα αγωνιστικά προβλήματα σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια που έδωσαν, αφού επιστρέφουν Σαριέγκι και Σιμάο στην ενδεκάδα. Ωστόσο, ο Ατρόμητος είναι «σκληρό καρύδι» για κάθε αντίπαλο και ο Φερέιρα ελπίζει ότι η ομάδα του θα τα καταφέρει, ελπίζοντας παράλληλα σε στραβοπάτημα των Ολυμπιακού στην Ξάνθη.

Βελτιωμένη εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα η Δόξα Δράμας που υποδέχεται στο Καυτανζόγλειο τον απογοητευτικό εφέτος Άρη, ενώ χωρίς ξεκάθαρο φαβορί είναι και η αναμέτρηση Παναιτωλικός – Κέρκυρα.

Το πρόγραμμα Κυριακή 22 Ιανουαρίου

15:00 Δόξα Δράμας – Αρης NOVA
15:00 Παναιτωλικός – Κέρκυρα NOVA
17:15 Ξάνθη – Ολυμπιακός ΝΕΤ
17:15 Λεβαδειακός – ΟΦΗ NOVA
19:30 Παναθηναϊκός – Ατρόμητος NOVA

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.