Στην Κοζάνη την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Σωματείων Μελών της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας ομόφωνα ενέκρινε και αποφάσισε την αποστολή και δημοσίευση του παρόντος ψηφίσματος:

Στην πρωταθλήτρια Περιφέρεια της ανεργίας, την Δυτική Μακεδονία η ενέργεια κάποιων Δήμων να υποχρεώσουν τα Σωματεία -όλων των αθλημάτων- στην πληρωμή των ωρών προπόνησης προκαλεί ακόμη και την κοινή λογική.

Τα 5.000 αθλητικά Δελτία των αθλουμένων των 30 Σωματείων της Ένωσης αντιπροσωπεύουν κατά το πλείστον άνδρες και γυναίκες που έχουν πληγεί από την Οικονομική Κρίση, είτε τα παιδιά τους που έχουν σαν αποκούμπι τον Αθλητισμό.

Το Αθλητικό Κίνημα ενωμένο στο παρελθόν είχε έντονα αντιδράσει στην προσπάθεια υπαγωγής των Δημοτικών Αθλητικών Κέντρων στους Δήμους γνωρίζοντας κυρίως αυτό: την έλλειψη τεχνογνωσίας των Δήμων στη Διαχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεων και του Αθλητισμού γενικότερα.

Η προσπάθεια ”χαρατσώματος” μίας εκ των πλέον υγιών δραστηριοτήτων της Κοινωνίας μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Αντιλαμβανόμενοι την Εθνική προσπάθεια συμπορευόμαστε μ΄ αυτήν. Με την παρούσα Γενική μας Συνέλευση μειώνουμε τους Αγώνες των Τοπικών μας Πρωταθλημάτων περισσότερο από 20%. Θα αντισταθούμε όμως σε κάθε περαιτέρω προσπάθεια μείωσης του Έργου μας, το οποίο ήδη έχει καταστεί δυσχερέστερο και από άλλες πλευρές, όπως η υποβάθμιση της ποιότητας των Γυμναστηρίων από καθαριότητα, φύλαξη και θέρμανση.

Καλούμε τους δύο (2) Δήμους να άρουν άμεσα το επαχθές μέτρο, ανταποκρινόμενοι στην εξοικονόμηση πόρων που γίνεται από την μείωση των Αγωνιστικών μας Δραστηριοτήτων τουλάχιστον .

Με αθλητικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς και τις καλύτερες Ευχές μας για την Εορταστική Περίοδο.

Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.