Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Φιλιππίνες: Όχι πια σεξ, αν θέλετε πόλεμο…

18 Σεπτεμβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Οι γυναίκες του χωριού Ντάντο στο Μιντανάο κατάφεραν να τερματιστούν οι διαμάχες στην περιοχή τους

Την πανάρχαια και δοκιμασμένη μέθοδο της Λυσιστράτης, την αποχή δηλαδή από το σεξ, επιστράτευσαν γυναίκες χωριού στις Φιλιππίνες για να σταματήσουν τις ένοπλες συγκρούσεις στην περιοχή τους, αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Οι γυναίκες του χωριού Ντάντο στο Μιντανάο, που διατηρούν μάλιστα ένα συνεταιρισμό, κατάφεραν να τερματιστούν οι διαμάχες στην περιοχή τους όταν απείλησαν τους συζύγους τους με αποχή από τη συζυγική εστία.

Το αποσχιστικό κίνημα στο Μιντανάο, ένα από τα μεγαλύτερα νησιά στο αρχιπέλαγος των Φιλιππινών, μαίνεται από τη δεκατρία του 1970, προκαλώντας κύμα χιλιάδων εκτοπισμένων και προσφύγων όλα αυτά τα χρόνια.
Οι συγκρούσεις κρατούσαν κλειστό ένα δρόμο και έτσι δεν μπορούσαν να στείλουν τα προϊόντα τους στις αγορές.

Μετά την απειλή που διατύπωσαν, μέσα σε μία εβδομάδα η διαμάχη τερματίστηκε, αναφέρει η Αρμοστεία που καταγράφει τα περιστατικά σε βίντεό της.

ΤΟ ΒΗΜΑ

This entry was posted on Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου, 2011 at 22:06 and is filed under Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply