Τι απαιτείται για να επικυρωθεί και εγγράφως η προφορική συμφωνία των δύο πλευρών

ΑΕΚ: Ζητεί 2 εκατ. ευρώ μετρητά για την είσοδο της Petite Chateau

Σε προφορική συμφωνία με την «Petite Chateau» (η οποία δραστηριοποιείται στο Sport Management) για την παραχώρηση ποσοστού 30% των μετοχών της ΠΑΕ ήλθε η διοίκηση της ΑΕΚ σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της:

«Εγινε σήμερα συνάντηση στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ μεταξύ των εκπροσώπων της εταιρίας ”Petit Chateau SRL” και της Διοίκησης της ΠΑΕ. Επήλθε προφορική συμφωνία σχετικά με τη διαδικασία ελέγχου και εισόδου της ανωτέρω εταιρίας στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΑΕΚ. Εφόσον προκύψει έγγραφη δεσμευτική συμφωνία θα δημοσιοποιηθούν οι όροι της».

Για να επικυρωθεί η συμφωνία των δύο πλευρών και εγγράφως, η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε την καταβολή 2 εκατ. ευρώ σε μετρητά. Δεν αρκείται πλέον σε κατάθεση εγγυητικής τραπέζης. Και παραμένει ιδιαίτερα επιφυλακτική για το αν οι εκπρόσωποι της εν λόγω εταιρείας θα παρουσιάσουν ως την Παρασκευή τα χρήματα που απαιτούνται για να προχωρήσει το deal.

Η «Petite Chateau» εδρεύει στη βορειοανατολική Ιταλία, κοντά στα ελβετικά σύνορα, και (φέρεται) ότι αντλεί κεφάλαια από τη Ρωσία. Πρόκειται για εταιρεία με μικρό κύκλο εργασιών, η οποία δεν έχει καν δική της ιστοσελίδα στο διαδίκτυο αλλά παρόλα αυτά φέρεται διατεθειμένη να επενδύσει (στους επόμενους 8-12 μήνες, ανάλογα με τη συμφωνία που θα προκύψει) το ποσό των 10 εκατ. ευρώ! Μοιάζει με εταιρεία-βιτρίνα γι αυτό στην ΑΕΚ παραμένουν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.

 

Βαγγέλης Αρναούτογλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.